• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Με Υπουργική απόφαση έρχεται νέα αύξηση λιμενικών τελών

February 08, 2021 519

Με Υπουργική απόφαση έρχεται νέα αύξηση λιμενικών τελών. Αντίθετος ο Κεντρικός Δήμος.

 

Το ενδιαφέρον την κεντρικής κυβέρνησης για τη νησιωτικώτητα και ειδικότερα για τη Κέρκυρα και τα Διαπόντια Νησιά φάνηκε για ακόμη μια φορά καθώς αποφάσισε να προβεί σε αύξηση των λιμενικών τελών... Ψήφισμα εξέδωσε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων επισημαίνοντας την αντίθεση του στην αύξηση των λιμενικών Τελών.

 

Το Ψήφισμα αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

"Έχοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που ισχύουν στη νησιωτική περιοχή του Βορείου Ιονίου με κέντρο την Κέρκυρα (παραμεθόριος, νησιωτικότητα, ανάγκη μετάβασης και σύνδεσης με την Ηγουμενίτσα για διακίνηση εμπορίου, προμήθειας τροφίμων, μεταφοράς οικοδομικών υλικών και απορριμμάτων, μετάβασης για λόγους υγείας κ.ά.):

Διαμαρτύρεται έντονα και ζητάει άμεσα την ακύρωση της υπ’ αριθμόν 3113.11/4369/7-6-2018 Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με την οποία άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού των λιμενικών τελών, με αποτέλεσμα τον τριπλασιασμό τους στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη.

- Σημειώνει ότι άλλοι λιμένες που τους δόθηκε η δυνατότητα αύξησης των τελών εξαιτίας της αλλαγής του νόμου, δεν προχώρησαν σε επανατιμολογίσεις των τελών λαμβάνοντας υπόψη την δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Τονίζει ότι η εν λόγω αύξηση των λιμενικών τελών θα επιφέρει ανάλογη αύξηση σ' όλες τις σχετικές δαπάνες, όπως προϊόντα, υπηρεσίες και κυρίως στον τομέα του τουρισμού, προκαλώντας αθέμιτο ανταγωνισμό με άλλες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, με αποτέλεσμα η Κέρκυρα και τα Διαπόντια Νησιά, να καθίστανται ακριβοί τουριστικοί προορισμοί".

ΠΗΓΗ: diapontia.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search