• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Οι εργαζόμενοι βρεφονηπιοκόμοι εκφράζουν έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση για τον βραχνά των αναγκαστικών μετακινήσεων

February 08, 2021 3054

Η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της Κέρκυρας εξέδωσαν επιστολή διαμαρτυρίας προς τους τρεις δημάρχους του νησιού αλλά και προς την πρόεδρο του ΣΥΚΟΙΠΑ.

Ολόκληρη η επιστολή:

To παιδαγωγικό προσωπικό στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και ειδικά στις συνθήκες της πανδημίας (με την αρωγή του βοηθητικού προσωπικού) επιτελεί ένα δύσκολο και σύνθετο παιδαγωγικό έργο στα πρώτα ασφαλή «βήματα» του παιδιού στην κοινωνική ζωή, μετά απ’ το οικείο γνώριμο οικογενειακό του περιβάλλον.
Η φροντίδα, η ψυχαγωγία, τα αισθητηριακά ερεθίσματα, οι πρώτες βάσεις στη γνώση του κόσμου και της μάθησης ξεκινούν για το παιδί στον βρεφονηπιακό σταθμό. Γι’ αυτό και ο παιδαγωγικός ρόλος των βρεφονηπιοκόμων κρίνεται αναντικατάστατος. Αυτό έχει αναγνωριστεί χρόνια τώρα πλατιά απ’ την κοινωνία, γεγονός που καθιστά αυτονόητη την ανάγκη ότι το κράτος και οι δήμοι οφείλουν να λαμβάνουν διαρκώς μέτρα έτσι ώστε να υπάρχει ένα σύγχρονο ολοκληρωμένο δίκτυο παιδικών και βρεφικών σταθμών με επάρκεια παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού υποστήριξης, ώστε να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες όλων των οικογενειών και των εργαζομένων με παιδιά αυτής της ηλικίας.
Δυστυχώς όμως στην πράξη αντί οι παιδικοί σταθμοί να αναβαθμίζονται με σύγχρονη κτηριακή – υλικοτεχνική υποδομή, αντί να καλύπτονται οι θέσεις εργασίας από μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά – μισθολογικά δικαιώματα, έτσι ώστε η παιδαγωγική αποστολή τους να γίνεται απερίσπαστα… το αντίθετο συμβαίνει !!!

 

Οι εργαζόμενοι βρεφονηπιοκόμοι των παιδικών- βρεφικών σταθμών εκφράζουν έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση γιατί παρά τις δυσκολίες στο έργο τους με κυρίαρχη την ανεπαρκή στελέχωση των σταθμών από προσωπικό, έχουν ν’ αντιμετωπίσουν το βραχνά των αναγκαστικών μετακινήσεων από σταθμό σε σταθμό με την γνωστή αιτιολογία των «υπηρεσιακών αναγκών».


Αυτές τις «υπηρεσιακές ανάγκες» επικαλείται τους τελευταίους μήνες η κα Μ. Ζερβού εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Παιδείας και πρόεδρος (πολιτική προϊστάμενος) του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης (ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ.). Έτσι, αφού τους προηγούμενους μήνες έκανε διάφορες συνεχείς μετακινήσεις (…χωρίς πρόγραμμα), την Παρασκευή 5/2 πάλι ξαφνικά, απροειδοποίητα και χωρίς καμιά συνεννόηση με προϊσταμένους σταθμών και με τους εργαζόμενους, κοινοποίησε τρεις εντολές μετακίνησης παιδαγωγών με χαρακτηρισμό «προσωρινή μετακίνηση». Οι εργαζόμενες όμως (…και ιδίως αυτές που καλούνται να ξεσπιτωθούν με επιπλέον χρόνο και έξοδα μετακίνησης στην Κασσιόπη και στα Σφακερά), γνωρίζουν πως οι μετακινήσεις αυτές μόνο προσωρινές δεν είναι, αφού οι ανάγκες στελέχωσης των σταθμών καλύπτονται με το σταγονόμετρο κάτω από τα όρια και μάλιστα με ανακυκλούμενο προσωπικό (8-άμηνα και ΕΣΠΑ αφού οι μόνιμοι υπάλληλοι καλύπτουν σε γενικές γραμμές μόλις το 1/3 των αναγκών !).
Τις εύλογες διαμαρτυρίες των εργαζομένων που μετακινούνται, η πρόεδρος του ΣΥΚΟΙΠΑ
κα Ζερβού, τις αντιμετώπισε με πρωτοφανή αλαζονεία που δεν αρμόζει στην υπεύθυνη θέση που έχει αναλάβει. Ούτε στην συνέχεια μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τους προϊστάμενους των σταθμών, δημιουργώντας έτσι την δίκαια αγανάκτηση όλων των εργαζομένων που γνωρίζουν χρόνια ότι ανάλογες ενέργειες αποτελούν μόνον «μπαλώματα» που δε λύνουν τα προβλήματα της υποστελέχωσης. Ακόμα και στα τηλεφωνήματα των συνδικαλιστών του κλάδου δεν καταδέχτηκε να απαντήσει, διαμηνύοντας απαξιωτικά πως αρνείται(!) να συνομιλεί με συνδικαλιστές.
Εμείς ως εργαζόμενοι των παιδικών – βρεφικών σταθμών καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές.
Οι εργαζόμενοι δεν ανέχονται ν’ αντιμετωπίζονται μόνον ως αριθμοί, ούτε ως πιόνια που θα τα «μετακινούν» οι κατά καιρούς εντεταλμένοι κατά το δοκούν των «υπηρεσιακών αναγκών», όταν μάλιστα απουσιάζει κάθε προγραμματισμός προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με ευθύνη της τόσο της προέδρου του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ και των 3 Δημάρχων του νομού Κέρκυρας.
Στην δύσκολη εποχή που ζούμε με την πανδημία, οι εργαζόμενοι δε θα γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα που καλούνται να πληρώσουν την ανεπάρκεια, αυτών που οφείλουν να προασπίζουν την λειτουργία και την συνέχεια των υπηρεσιών που διοικούν, είτε ως δήμαρχοι είτε ως πρόεδροι δημοτικών οργανισμών.
…Θυμίζουμε πως πριν λίγες μέρες διενεργήθηκε προκήρυξη 144 θέσεων απ’ τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας. Φαίνεται όμως τις ανάγκες για παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό (που και οι ίδιοι αναγνωρίζουν)στους παιδικούς – βρεφονηπιακούς …τις «ξέχασαν» !!!!

Την Δευτέρα 8/2, προχωρούμε σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο Δημαρχείο Κεντρικής Κέρκυρας στις 13:00 μ.μ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
• ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ (ΕΣΠΑ)
• ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
• ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ.
Σε κάθε άλλη περίπτωση θ’ απαντήσουμε δυναμικά με αγωνιστικές κινητοποιήσεις ξεκινώντας μέσα στην εβδομάδα με 2-ήμερη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search