• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Δυναμικό και μαζικό το συλλαλητήριο των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού στην Κέρκυρα

February 12, 2021 2965
Δυναμικό και μαζικό  το συλλαλητήριο των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 8 - 12 στην Κέρκυρα
 
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Εγκρίθηκε  το  παρακάτω ψήφισμα
 
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ
 
Η πανδημία και η δράση του ιού δεν φαίνεται να σταματά ούτε και να περιορίζεται . Τα μέτρα προστασίας του λαού και ιδιαίτερα των εργαζομένων είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα. Η κυρίαρχη οικονομικοπολιτική τάξη δεν επιτρέπει την ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσια υγείας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.
Οι μονοπωλιακοί όμιλοι αξιοποιούν την υγειονομική κρίση για να αναδιατάξουν την οικονομία προς όφελος τους πετυχαίνοντας νέα αναδιανομή του πλούτου.
Όπως σε κάθε κρίση έτσι και στην υγειονομική εκτός της γενικότερης ανακατάταξης στην οικονομία το κεφάλαιο βρίσκει την ευκαιρία με πρόσχημα την κρίση να επιτεθεί στα εργατικά δικαιώματα και να περιορίσει το εισόδημα των εργαζομένων.
Εδώ και ένα χρόνο με την έναρξη της πανδημίας στην χώρα μας , έχουν ληφθεί σειρά αντεργατικών μέτρων που ήρθαν για να μείνουν ,ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες επιθέσεις στα συνδικαλιστικά ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα . Στο στόχαστρο έχει μπει η επικουρική ασφάλιση , το 8ωρο , το δικαίωμα στην απεργία , την διαδήλωση , την συνδικαλιστική δράση.
Οι ξενοδόχοι μεθοδικά και με την συμβολή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στον κλάδο, «ξηλώνουν το πουλόβερ» της κλαδικής συλλογικής σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων . Αυτή την φορά απέσπασαν τα ρεπό, έβγαλαν απ την σύμβαση χιλιάδες συναδέλφους που εργάζονται σε ξενοδοχεία κάτω των είκοσι δωματίων και ανοίγουν τον δρόμο για το χαντάκωμα των νεοπροσλαμβανόμενων.
Τα μέτρα στήριξης που έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση για τους πληττόμενους εργαζόμενους του κλάδου κυμαίνονται απ τα ψίχουλα των εννέα ευρώ ημερησίως για τους ξενοδοχοϋπάλληλους έως και την μηδενική στήριξη των εργαζομένων στον επισιτισμό και τουρισμό
Οι ελάχιστες κατακτήσεις των εργαζομένων του κλάδου ήρθαν ως αποτέλεσμα σκληρών αγώνων των εργαζομένων στην γραμμή διεκδίκησης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Η ανάπτυξη των αγώνων συνδυάστηκε με μικρές νίκες και συμβολή στην συσπείρωση των εργαζομένων στα συνδικάτα σε μία περίοδο δύσκολη για το εργατικό κίνημα.
Η ενδυνάμωση του συνδικάτου , η συσπείρωση εκατοντάδων εργαζομένων , η οργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων , ενόχλησε το οικονομικοπολιτικό
κατεστημένο , έτσι οι οργανωμένες επιθέσεις του μαύρου μετώπου εργοδοτών-πολιτικών τους υπαλλήλων –εργοδοτικού συνδικαλισμού ήταν αναπόφευκτες και εκδηλώθηκαν άμεσα με δικαστικές διώξεις και την ακύρωση του καταστατικού , την διακοπή των εκλογών και εν συνεχεία την ακύρωση τους.
ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑ. Η νέα τουριστική χρονιά που έρχεται , αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή για τους εργαζόμενους του κλάδου . Οι ανακατατάξεις στην τουριστική οικονομία , η αξιοποίηση του αντεργατικού οπλοστασίου από τους εργοδότες σε συνδυασμό με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων ,προοιωνίζουν εφιαλτική χρονιά για τους εργατοϋπαλλήλους στον τουρισμό .
Διεκδικούμε τοπική κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας με ευνοϊκότερους όρους και υποχρεωτική εφαρμογή γι αυτό καταθέσαμε πρόσκληση για έναρξη διαπραγματεύσεων στην Ένωση Ξενοδόχων . Μέσα στους βασικούς στόχους της πάλης μας είναι η επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων που με εντυπωσιακό τρόπο (υπερδιπλάσιος αριθμός την φετινή χρονιά) άσκησαν το νόμιμο δικαίωμα τους μέσω του συνδικάτου μας. Όπως και το 2020 με κλειστές επιχειρήσεις έτσι και το 2021 με οποιεσδήποτε συνθήκες οι συνάδελφοι μας πρέπει όλοι να επαναπροσληφθούν.
Διεκδικούμε και απαιτούμε :
ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
Επέκταση του επιδόματος ανεργίας μέχρι την έναρξη εργασίας και αύξηση στα 600€ . - Αναστολή εργασίας και πρόγραμμα στήριξης για τους εποχιακούς του κλάδου στο ύψος του βασικού μισθού της κλαδικής ΣΣΕ για όσους δεν θα εργαστούν απ τον Μάη έως τον Οκτώβρη.
Ένταξη στο επίδομα ανεργίας και την αναστολή εργασίας όλων των εποχιακών στα ξενοδοχεία, τον επισιτισμό – τουρισμό που εργάστηκαν είτε το 2019 , είτε το 2020, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και ανεξάρτητα απ τον χρόνο και την σχέση εργασίας . Άρση του κριτηρίου της εποχικότητας για τα τουριστικά και εποχιακά επαγγέλματα και έγκριση όλων των αιτήσεων για επιδότηση ανεργίας .
Καταβολή τώρα απ τους εργοδότες των αποδοχών αδείας και επιδόματος αδείας για τις αναστολές του 2020 , καθώς και κάθε είδους οφειλόμενα.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ .
- Πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό του δημόσιου συστήματος υγείας για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών.
- Προμήθεια και δωρεάν χορήγηση κάθε εγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος προληπτικής ή θεραπευτικής αγωγής για την αντιμετώπιση του κορωνοιού.
- Χορήγηση άδειας και ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης με αναστολή εργασίας όλων όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες .
- Μαζικά – δωρεάν τεστ στους χώρους εργασίας και τον γενικό πληθυσμό .
ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Υπογραφή τοπικής ΣΣΕ για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, διεύρυνση των δικαιωμάτων , των εισοδημάτων , την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΦ ΆΠΑΞ ΣΤΗΝ 20ΕΤΙΑ.
ΠΑΓΩΜΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΦΟΡΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ , ΔΕΗ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search