Print this page

Στ. Γκίκας: «Ιδιαίτερος ο Συμβολισμός της Επίσκεψης της ΠτΔ στα Διαπόντια Νησιά»

February 22, 2021 681

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Στους Οθωνούς υποδέχθηκε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, μαζί με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία συνοδευόμενη από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, πραγματοποιεί επίσκεψη στα Διαπόντια Νησιά με αφορμή τον εμβολιασμό των κατοίκων των Διαποντίων Νήσων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά την επίσκεψη στο Περιφερειακό Ιατρείο των Οθωνών, όπου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με το κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, αλλά και πολίτες που εμβολιάζονταν, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου από την τοπική κοινότητα, για θέματα που αφορούν στους μόνιμους κατοίκους των Διαποντίων Νήσων.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Μαθράκι και στην Ερείκουσα με πλωτά του Λιμενικού Σώματος, όπου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαπίστωσε την ομαλή διεξαγωγή των εμβολιασμών. Είχε επιπλέον την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους των ακριτικών μας νησιών. Μάλιστα στην Ερείκουσα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο και συνομίλησε με την δασκάλα και τους τους τρεις μαθητές του. Επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, έκανε δεκτό το αίτημα της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου, για την επισκευή της παιδικής χαράς του Σχολείου, η οποία θα καλυφθεί με έξοδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

Ο Στέφανος Γκίκας στη δήλωσή του σημείωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή η σημερινή επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στα Διαπόντια Νησιά.

Η επίσκεψη αυτή έχει διπλό και ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς σήμερα είναι η δεύτερη ημέρα εμβολιασμού των κατοίκων των Διαποντίων Νήσων κατά του κορονοϊού. Η Πολιτεία δίνει

ιδιαίτερη έμφαση στη διεξαγωγή των εμβολιασμών, καθότι αποτελεί το «όπλο» για την επιστροφή μας στην κανονικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό επιθυμώ να ευχαριστήσω τη Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας όπως και τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ για την άψογη διεξαγωγή των εμβολιασμών.

Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας έχει όμως και ιδιαίτερο συμβολισμό γιατί υπογραμμίζει την σημασία που αποδίδει ο Πολιτεία στα Διαπόντια Νησιά και στους κατοίκους τους. Είναι άλλωστε ενδεικτική η σημερινή παρουσία και του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Υπενθυμίζω ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει ότι στηρίζει τα ακριτικά μας νησιά, συμπεριλαμβάνοντας πρόσφατα, σε προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας, για πρώτη φορά μία θέση μόνιμου Ιατρού βαθμού Επιμελητού Α΄ για κάθε ένα από τα Διαπόντια Νησιά.

 

Επιπλέον, στο τέλος του επόμενου μήνα θα λειτουργήσει το Φυλάκιο των Ειδικών Δυνάμεων στους Οθωνούς. Με αυτό τον τρόπο τονίζεται από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η ιδιαίτερη στρατηγική σημασία των Διαποντίων Νήσων, που αποτελούν το βορειοδυτικό σύνορο της Χώρας μας.

 

Τέλος, στο πλαίσιο στήριξης των μόνιμων κατοίκων μικρών νησιών, με απόφαση της Κυβέρνησης, και τα Διαπόντια Νησιά συμπεριλαμβάνονται στα μικρά νησιά που απαλλάσσονται από την καταβολή ΕΝΦΙΑ.»

 

Σημειώνεται ότι παρόντες στην περιοδεία της Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Κώστας Ζορμπάς, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδας Ρουμπάτης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.