• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Πλειοψηφία των Αντιπροσώπων Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας: Στηρίζουμε την κινητοποίηση των μαθητών Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

May 12, 2021 3140

 

 
 
 

Η πλειοψηφία των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των μαθητών των Εσπερινών Σχολείων και των καθηγητών τους.

Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο, κάθε χώρο στον οποίο ζουν και κινούνται οι εργαζόμενοι, κάθε δικαίωμα, κάθε σύγχρονη ανάγκη.

Το εγκληματικό άνοιγμα των σχολείων, χωρίς τη λήψη μέτρων, αφήνοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους ανοχύρωτους μπροστά στην πανδημία, η οποία φαίνεται να θεριεύει ξανά -ειδικά στην Κέρκυρα-, παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις στο χώρο των Εσπερινών σχολείων. Γιατί πρόκειται για χώρους μαζικής συνάθροισης εργαζομένων, οι οποίοι το πρωί κυριολεκτικά αντιμετωπίζουν όλη την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης μέσα στους εργασιακούς χώρους, με μειωμένους μισθούς,με ελαστικές σχέσεις εργασίας, αλλά και ελαστικής τήρησης των διαβόητων “πρωτοκόλλων” προστασίας από τον κορωνοϊό, ενώ το βράδυ καλούνται να δώσουν τη μάχη της γνώσης, με εξασθενημένο αντικειμενικά ανθρώπινο οργανισμό (λαμβάνοντας υπόψη και την ηλικία των μαθητών αυτών),  σε σχολεία όπου συνήθως δεν τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις τεχνικές υγειονομικές προδιαγραφές που θέτουν οι ειδικοί.

Πέρα από τα πολλά εμπόδια το πρωί, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας προσθέτει κι άλλα το βράδυ. Έτσι οι μαθητές των Εσπερινών, δε δικαιούνταν να μπουν στο πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα, για να επωφεληθούν από το πενιχρό ποσό των 200 ευρώ, προκειμένου να αγοράσουν εξοπλισμό για την παρακολούθηση της τηλεκπαίδευσης. Με δεδομένο ότι τα σχολεία ήταν κλειστά για 5 μήνες αλλά και το ότι οι μαθητές των Εσπερινών προέρχονται από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, είναι εμφανές, ότι το πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι μαθητές όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μεγάλο.

Αλλά το πιο βασικό, είναι τα εμπόδια που βάζει η κυβέρνηση στους μαθητές αυτούς, για τη συνέχιση των σπουδών τους. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θεσπίστηκε για την πρόσβαση στα ΑΕΙ, διαμορφώνεται ΕΝΙΑΙΑ, από το μέσο όρο βαθμολογίας των μαθητών στις Πανελλήνιες, τόσο των Ημερησίων, όσο και των Εσπερινών σχολείων. Η ρύθμιση αυτή βάζει επιπλέον εμπόδια στους μαθητές των εσπερινών σχολείων, στην προσπάθειά τους να σπουδάσουν, σε αυτή τη 2η ευκαιρία που έχουν. Οι οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις που έχουν επιπλέον των μαθητών των πρωινών λυκείων και ΕΠΑΛ, αλλά και το γεγονός ότι είναι ενήλικες, δυσχεραίνει κατά πολύ την προσπάθεια αυτή.

Η αναλγησία της κυβέρνησης, απέναντι στη σημερινή και αυριανή βάρδια της Εργατικής Τάξης, στην προσπάθεια που κάνει προκειμένου να μορφωθεί, χωρίς καμία στήριξη, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι μαθητές των Εσπερινών Σχολείων, την Τετάρτη, 12 Μαΐου, στις 6:30 μ.μ., στην Ανουντσιάτα και απαιτούμε:

  • Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και ειδική ρύθμιση για τους μαθητές των Εσπερινών Σχολείων.
  • Να μην αποκλειστούν οι μαθητές των Εσπερινών, από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα».
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search