• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

ΛΑΣΥ Παξών: Αυτός ο κανονισμός δεν πρέπει να περάσει!

July 02, 2021 577

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΑΞΩΝ

Στις 16 Ιουνίου έγινε Δ.Σ. με διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και ο Κανονισμός Λειτουργίας για το Αποχετευτικό, (ένα έργο που δεν έχει τελειώσει ακόμα) και ρυθμίζει τόσο τον τρόπο που θα γίνει η σύνδεση στον Κεντρικό Αγωγό όσο και τον τρόπο πληρωμής των ανταποδοτικών τελών, γιατί το έργο θα λειτουργήσει αποκλειστικά με ανταποδοτικά τέλη.

Για το λόγο αυτό αλλά και γιατί τα τέλη αυτά είναι παράλογα, δυσβάσταχτα και κατά τη γνώμη μας παράνομα η εκπρόσωπός μας στο Δ. Σ. ήταν η μόνη που τον καταψήφισε. Όπως και σε παλαιότερες ανακοινώσεις μας έχουμε αναφέρει, ήμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους ανταποδοτικά τέλη γιατί αποτελούν πρόσθετη φορολογία στους τόσο υπέρογκους φόρους που πληρώνουμε Η καθαριότητα, η ύδρευση, ο φωτισμός των δρόμων και τώρα η αποχέτευση πρέπει να αποτελούν δαπάνη του κράτους.

Όλοι οι υπόλοιποι σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ.

Ο κανονισμός αυτός δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα του τόπου μας, στην μορφολογία του εδάφους, τη διάσπαρτη δόμηση κ.λ.π. αφού αναφέρεται σε πολυκατοικίες και καθόλου σε μεμονωμένες μονοκατοικίες όπως είναι τα περισσότερα σπίτια στους ΠΑΞΟΥΣ.

Πριν μερικές μέρες, πέρα από τη δική μας θέση για τα ανταποδοτικά τέλη, καταγγείλαμε αυτόν τον κανονισμό σαν παράνομο, αντικοινωνικό και εκτός χρόνου για τους παρακάτω λόγους

1) Είναι παράνομος γιατί αν και η λειτουργία του είναι ανταποδοτική, καλούνται να πληρώσουν όλοι όσοι δεν θα συνδεθούν και δεν πρόκειται ποτέ να συνδεθούν στο δίκτυο γιατί δεν περνάει ο αγωγός από το ακίνητό τους, 40% στο λογαριασμό του νερού εάν υδροδοτούνται και όσοι δεν υδροδοτούνται θα τους υπολογιστεί τεκμαρτή κατανάλωση κυβικών νερού που θα αποφασίσει το Δ. Σ. και εκεί θα υπολογιστεί το 40%.

Επίσης όσοι θα συνδεθούν ή πρόκειται να συνδεθούν στο μέλλον γιατί για διάφορους λόγους δεν μπορούν σε αυτή τη φάση, καλούνται να πληρώσουν 70% στο λογαριασμό του νερού εάν υδροδοτούνται και αν δεν υδροδοτούνται θα τους υπολογιστεί τεκμαρτή κατανάλωση όπως παραπάνω.

Εάν υδρεύονται και από άλλη πηγή εκτός από το Δήμο (έχουν στέρνα) θα υπολογιστεί και πάλι τεκμαρτή κατανάλωση.

Για να γίνει αντιληπτός ο τρόπος που θα υπολογιστεί η τεκμαρτή κατανάλωση, αναφέρεται στον κανονισμό, ότι για ξενοδοχειακές μονάδες θα υπολογιστούν 200 λίτρα, για τουριστικά καταλύματα 100 λίτρα και για κατοικίες και καταστήματα πολυκατοικιών 100 λίτρα νερό κατά άτομο την ημέρα!!!

2) Είναι αντικοινωνικός και αντιλαϊκός γιατί το δικαίωμα σύνδεσης ανέρχεται σε 500 ευρώ για όλους. Το ίδιο θα πληρώσει ένα σπιτάκι 50 με σπίτι ένα 200 τ.μ. Επίσης αφού η τεκμαρτή κατανάλωση υπολογίζεται επί των ατόμων που κατοικούν στο σπίτι τιμωρούνται αντί να βοηθηθούν οι πολύτεκνοι.

3) Είναι εκτός χρόνου γιατί ενώ το έργο δεν έχει τελειώσει ακόμα καλούνται οι δημότες να πληρώσουν από σήμερα αφού στην τελευταία παράγραφό αναφέρεται ότι “η ισχύς του παρόντος κανονισμού αρχίζει από την έγκρισή από το Δ.Σ.” σήμερα δηλαδή. Επιπρόσθετα στις 8/6/21 πάρθηκε απόφαση από την οικονομική επιτροπή να παραταθούν οι εργασίες του έργου “Εγκαταστάσεις Καθαρισμού Λυμάτων Δήμου Παξών” μέχρι τις 31/8/21!.

Ποιος είναι άραγε ο λόγος που ψηφίστηκε άρον άρον αυτό το τερατούργημα; Αντί ο Δήμος να ενημερώσει τους δημότες του για την κατάσταση του έργου, σε τι ποσό έχει φτάσει μέχρι σήμερα, τι ποσό θα χρειαστεί μέχρι την ολοκλήρωσή του, πότε υπολογίζεται ότι θα τελειώσει, τι ευθύνες έχουν οι υπεύθυνοι που παρακολουθούν την εξέλιξή του, επιβαρύνει τους Δημότες του για ένα έργο ημιτελές και πιθανόν αμφιβόλου λειτουργικότητας.

Γιατί η λεγόμενη αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο δεν αντέδρασε, ενώ συνήθως αντιδρά σε άλλα μικρής κατά τη γνώμη μας σημασίας ζητήματα, παρά το υπερψήφισε;

Γιατί στεναχωρήθηκε η πρόεδρος που καταψηφίσαμε και ανέφερε ότι “ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία δυστυχώς”;

Αγαπητοί συνδημότες,

Αυτός ο κανονισμός δεν πρέπει να περάσει!!!

Σας καλούμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί και να απαιτήσουμε την κατάργησή του και τη δημιουργία ενός άλλου δίκαιου που θα λαμβάνει υπ' όψιν τις ανάγκες μας και θα μπορεί να εφαρμοστεί στα Παξινά δεδομένα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search