• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

ΛΑ.ΣΥ. Παξών: Υποχρέωση του Δήμου οι οικονομικές ελαφρύνσεις

April 10, 2020 22

ΛΑ.ΣΥ. Παξών: Υποχρέωση του Δήμου οι οικονομικές ελαφρύνσεις

Επιστολή με τις προτάσεις της παράταξης «ΛΑ.ΣΥ. Παξών» απέστειλε προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παξών, η δημοτικήν σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης Παξών», Λάιζα Αντιόχου.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Mε αφορμή το περιβάλλον που διαμορφώνεται λόγω της υγειονομικής κρίσης και τον αντίκτυπο που αναμένεται να έχει αυτή στον τουριστικό κλάδο και κατ’ επέκταση στην οικονομία, γενικότερα στη χώρα μας και ειδικότερα στο νησί μας , η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  έχει να προτείνει μια δέσμη μέτρων για την στήριξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων του τόπου μας, και άπτονται  της αρμοδιότητας του Δήμου Παξών.

Τόσο η συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου όσο και η αναμενόμενη μεγάλη πτώση σε αφίξεις έχουν ήδη δημιουργήσει ένα περιβάλλον αβεβαιότητας  στους μικροεπαγγελματίες  όσο και στο  εργατικό δυναμικό του νησιού.

Θεωρούμε και πιστεύουμε ότι ο Δήμος Παξών έχει την υποχρέωση, αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες των κατοίκων,  να προχωρήσει σε οικονομικές ελαφρύνσεις που άπτονται της αρμοδιότητας του.

Για τους παραπάνω λόγους η Λαϊκή Συσπείρωση προτείνει προς το Δημοτικό Συμβούλιο τα παρακάτω μέτρα-ελαφρύνσεις:

• Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος 0,5%, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τα καταστήματα και τις  επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.

• Απαλλαγή από όλα τα δημοτικά τέλη και φόρους για τους εργαζόμενους που ή θα χάσουν τη δουλειά τους ή δεν θα απασχοληθούν λόγω πτώσης του τουρισμού (εποχιακοί).

• Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

• Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου.

• Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους.

• Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια,  σε απορριμματοφόρα, σε κάδους, καθώς και  σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους.

• Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” και να εξοπλιστούν οι εργαζόμενοι με επαρκή μέτρα προστασίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.

Σημειώνουμε ότι θα πρέπει να επανεξετάσουμε ιδιαιτέρως  τις υποχρεώσεις για τα τέλη  κατάληψης κοινοχρήστων χώρων,ανάλογα με την οικονομική  κατάσταση που θα διαμορφωθεί στην πορεία ,και για πόσο καιρό θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.

 

Παρακαλούμε λοιπόν να εισάγετε τις παραπάνω προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προς συζήτηση και ψήφιση».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κρητική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search