• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Καταστροφικές πυρκαγιές και ο λαός ξανά στο έλεος – Αλληλεγγύη στους πληγέντες

August 12, 2021 4143

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Καταστροφικές πυρκαγιές και ο λαός ξανά στο έλεος – Αλληλεγγύη στους πληγέντες

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους πυροπαθείς κατοίκους των κατεστραμμένων περιοχών από τις πυρκαγιές που ακόμα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, στην Ηλεία, στην Αττική, στην Εύβοια, σε όλη τη χώρα.

Καλούμε τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές, όλο το λαό του νησιού να βρίσκονται στη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα, ώστε να αποτρέψουμε αντίστοιχες δραματικές καταστάσεις και στο νησί μας, να μην υπάρξουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, σε λαϊκές περιουσίες, στο δασικό πλούτο. Η έμπρακτη συμπαράσταση όλων μας στις λιγοστές δυνάμεις πυρόσβεσης που καλούνται να ανταποκριθούν στο έργο της πρόληψης και της κατάσβεσης σε μια ιδιαίτερα δύσκολη φάση, λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, της αυξημένης τουριστικής κίνησης και του τοπικού λοκνταουν, είναι αναγκαία.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο λαός, η ζωή του και η περιουσία του, αλλά και ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκονται στο έλεος των πυρκαγιών με ευθύνη της παρούσας κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων. Η αντιμετώπιση της γης ως εμπόρευμα-φιλέτο για τους μονοπωλιακούς ομίλους διαφόρων κλάδων, η διαχρονική απαξίωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των κρατικών υπηρεσιών που σχετίζονται με την προστασία των δασών και την πρόληψη πυρκαγιών, η υποστελέχωσή τους και η έλλειψη ακόμα και του αναγκαίου εξοπλισμού για το προσωπικό, το γεγονός ότι τα αντιπυρικά έργα, όπως και τα αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά, δεν είναι χρηματοδοτούνται από την ΕΕ γιατί δεν είναι «επιλέξιμα», είναι η πραγματική αιτία των καταστροφών που βιώνει αυτή τη στιγμή η χώρα.

Η σύγκριση που επιχειρεί η κυβέρνηση με τα «πεπραγμένα» προηγουμένων αποτελεί απόδειξη θράσους και τουλάχιστον πρόκληση για το λαό, πολύ περισσότερο όταν συνοδεύονται από τη γνωστή καραμέλα της «ατομικής ευθύνης». Η αντιμετώπιση των πυρκαγιών δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική παρά μόνο όταν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας με έμφαση στην πρόληψη και την υπερεπάρκεια σε προσωπικό και μέσα. Και αυτά είναι απαράγραπτη κρατική ευθύνη.

Η πρακτική και ο σχεδιασμός για λιγότερες και υποβαθμισμένες δημόσιες δομές, στα χρόνια των μνημονίων, της πανδημίας και του συγκεκριμένου οικονομικού και πολιτικού μοντέλου, η εξυπηρέτηση επενδύσεων, καταστροφικών για τη δημόσια γη και το περιβάλλον, δείχνουν πως η μόνη απάντηση είναι από εμάς, τους εργαζόμενους. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας ανταποκρινόμενο στην έκκληση της ΕΛΜΕ Ευβοίας, αποφασίσαμε να εκφράσουμε την συμπαράσταση και την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

· Ως άμεσο μέτρο στήριξης αποφασίσαμε την παροχή οικονομικής ενίσχυσης, για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης.

Κοινοποιούμε στα μέλη μας, το λογαριασμό που ανοίχτηκε από την ΕΛΜΕ Εύβοιας για το σκοπό αυτό, ώστε να καταθέτει ενίσχυση όποιος/α το επιθυμεί: Eurobank GR5802606770000100102755624. Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από την ΕΛΜΕ Εύβοιας για το πού διατίθεται το κάθε ευρώ.

· Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθει σε συνεννόηση με τα σωματεία εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στις πληγείσες πε-ριοχές, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την συλλογή αναγκαίων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search