• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Παράσταση διαμαρτυρίας στη μεταφορική "ΑΞΟΝΑΣ Α.Ε.": Πάρτε πίσω τις απολύσεις! - ΒΙΝΤΕΟ

August 13, 2021 4562

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ "ΑΞΟΝΑΣ Α.Ε." ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021, μέλη του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχοντας στο πλευρό τους συναδέλφους από άλλα Σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ., όπως από τον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις της μεταφορικής εταιρείας "ΑΞΟΝΑΣ Α.Ε." στην Αλεπού, ως μια πρώτη απάντηση στην απόλυση συναδέλφου μέλους εκλεγμένου συνδικαλιστή. Τα συνθήματα που αντηχούσαν ήταν "Πάρτε πίσω τις απολύσεις! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα την σπάσει! Απλήρωτη δουλειά, απολυμένοι εργάτες, έτσι πλουτίζουν οι κεφαλαιοκράτες!

Οι συγκεντρωμένοι κατέστησαν σαφές στην εργοδοσία της "ΑΞΟΝΑΣ Α.Ε." πως το ταξικό εργατικό κίνημα ούτε φοβήθηκε, ούτε θα φοβηθεί και θα αναστείλει τη δράση του, από τις συκοφαντίες, τις απειλές, τις διώξεις σε βάρος των εργαζομένων που σηκώνουν κεφάλι, ακόμα και από τις απολύσεις συνδικαλιστών που αντιστέκονται στην λαίλαπα των εργασιακών αλλαγών που μεθοδεύουν μαζί κυβέρνηση και εργοδότες, στην πλάτη του εργαζόμενου λαού.

Ο νόμος Χατζηδάκη που θέλει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου, θα βρει την οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων, που συλλογικά και αγωνιστικά με τα σωματεία τους, θα τον πετάξουν στα σκουπίδια, μαζί με τα σχέδια των εργοδοτών να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γαλέρες, ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους και αφήνοντάς τους εκτεθειμένους σε κινδύνους όπως τα εργατικά ατυχήματα, οι πυρκαγιές και η πανδημία.

Την ψήφιση του αντεργατικού αυτού τερατουργήματος φαίνεται πως περίμενε η εργοδοσία της επιχείρησης «ΑΞΟΝΑΣ ΑΕ» η οποία απέλυσε μέλος της Διοίκησης του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, επειδή διεκδίκησε για τους συναδέλφους του και τον ίδιο τα μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Επειδή υπερασπίστηκε τον συνάδελφό του όταν εκδικητικά τον απέλυσαν. Επειδή απαίτησε μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και του κοινού, όταν εμφανίστηκε κρούσμα κορονοϊού στην επιχείρηση.

Προειδοποιούμε την εργοδοσία της «ΑΞΟΝΑΣ ΑΕ» ότι απέναντί της θα βρει όλους τους εργαζόμενους, ξενοδοχοϋπάλληλους, οικοδόμους, ιδιωτικούς υπάλληλους και εργαζόμενους στο Δημόσιο και στους Δήμους. Ούτε οι εργοδότες, ούτε οι πολιτικοί τους υπάλληλοι, που έχουν στήσει βιομηχανία εξώδικων, μηνύσεων κ.λπ. κατά συνδικαλιστών, δεν μας τρομάζουν, ούτε μας πτοούν. Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Να πάρουν τώρα πίσω απολύσεις και μηνύσεις!

Συλλογικά και αγωνιστικά παλεύουμε ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας και των πολιτικών της υπαλλήλων. Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας! Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, βάζουμε μπροστά την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών!

ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ-ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search