• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Καταγγελία για την κατανομή σε ΕΔΥ-ΚΕΔΑΣΥ

August 21, 2021 6008

Καταγγελία για την κατανομή σε ΕΔΥ-ΚΕΔΑΣΥ

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κου Π. Αγγελόπουλου στις 19.8.2021 πραγματοποιήθηκε ανασύσταση των Σχολικών Δικτύων Εκπαίδευσης και Υποστήριξης Σ.Δ.Ε.Υ Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και ορίστηκαν τα αντίστοιχα Κέντρα Υποστήριξής τους.

Με έκπληξη και μεγάλη απογοήτευση στο αντίστοιχο ΦΕΚ B 3842–18.08.2021, το οποίο περιέχει την κατανομή των 1.100 θέσεων Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών για τη στελέχωση των Επιτροπών Διεπιστημονικής Υποστήριξης Ε.Δ.Υ. στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., πρώην ΚΕΣΥ) με σκοπό την υποστήριξη των σχολείων και τη στελέχωσή τους με εξειδικευμένο προσωπικό, διαπιστώσαμε ότι στην Κέρκυρα αναλογούν μόλις 3 ψυχολόγοι και 3 κοινωνικοί λειτουργοί, ενώ η Κεφαλονιά με το 1/3 του μαθητικού πληθυσμού πήρε αντίστοιχα από 4. Το θλιβερό είναι ότι νομοί με σημαντικά χαμηλότερο πληθυσμό, όπως π.χ. η Σύρος έχουν πάρει 6, ενώ νομοί με ίδιο μαθητικό πληθυσμό όπως η Ρόδος πήραν 8 ψυχολόγους και 8 κοινωνικούς λειτουργούς!

Αρκεί να δει κανείς τον πίνακα με την κατανομή στις διάφορες περιοχές τις Ελλάδας για να καταλάβει ότι η Κέρκυρα είναι για ακόμα μια φορά ουραγός. Δεκαπέντε ακόμα σχολεία θα μπορούσαν να είχαν ομάδα υποστήριξης με ειδικό παιδαγωγό, κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο, ωστόσο και πάλι η Κέρκυρα έχασε το τρένο, με αποκλειστική ευθύνη του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας κου Χ. Άνθη, ο οποίος, ενώ η πρόσκληση του υπουργείου υπήρχε ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις 30 Ιουλίου, δεν εισηγήθηκε την ίδρυση κανενός δικτύου ΣΔΕΥ με αποτέλεσμα θέσεις που προορίζονταν για την Κέρκυρα να δοθούν σε άλλους νομούς. Η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας είχε προβλέψει για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 14 έως 17 θέσεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών και τελικά πήρε 11, με τις θέσεις που δε

διατέθηκαν να κόβονται από την Κέρκυρα. Αντίστοιχα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κος Π. Αγγελόπουλος δεν ενδιαφέρθηκε να συγκροτήσει περισσότερες ομάδες υποστήριξης στα Ιόνια Νησιά αποδεχόμενος ουσιαστικά τη ΜΗ εισήγηση του Διευθυντή Εκπαίδευσης. Αναρωτιόμαστε αν η επίκληση των στελεχών της εκπαίδευσης για ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη και ενδυνάμωση των παιδιών της κερκυραϊκής κοινωνίας -μετά από τον μακροχρόνιο εγκλεισμό τους και τις επιπτώσεις του- εξαντλείται στις ανακοινώσεις τους και στις δημόσιες τοποθετήσεις τους στα ΜΜΕ και γιατί δεν ενήργησαν έτσι ώστε να υποστηριχτούν περισσότεροι μαθητές των σχολείων της Κέρκυρας.

Ζητάμε να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία σε βάρος μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών του νομού μας και να γίνει άμεσα τροποποίηση της απόφασης της θλιβερής αυτής κατανομής. Να μην πληρώσει η εκπαίδευση την ολιγωρία ηθελημένη ή μη των εκάστοτε στελεχών της εκπαίδευσης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search