• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

“Μεταβαίνω στην πατρίδα μου…"

August 21, 2021 4936
 
Ένα διήμερο αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021. Τον σχεδιασμό και τη σκηνοθεσία του διήμερου αφιερώματος, υπογράφει ο Πέτρος Γάλλιας.
Ημέρα πρώτη: Σάββατο 21 Αυγούστου 2021- ώρα 21:30 (με ελεύθερη είσοδο)
Στο κήπο μπροστά στην Ιόνιο Ακαδημία, όπου βρίσκεται και το άγαλμα του, θα γνωρίσουμε τον Καποδίστρια, μέσα από δικά του γραπτά, επιστολές και σημειώσεις.
Τα κείμενα που σταχυολογήθηκαν από την Ναταλία Καποδίστρια, μέσα από ένα τεράστιο πλούτο αρχείου του Κυβερνήτη, θα διαβάσουν οι ηθοποιοί, Σπύρος Ασωνίτης, Σπύρος Βέργης, Ναταλία Καποδίστρια και Μαριέττα Σαββανή.
Τραγούδια από την Ελληνική Επανάσταση, θα ερμηνεύσει ο βαρύτονος, Άγγελος Χονδρογιάννης. Στο πιάνο θα τον συνοδεύει η πιανίστα, Μαριλένα Ελούλ.
Στο τέλος της βραδιάς, η Φιλαρμονική Εταιρία “Ιωάννης Καποδίστριας” και τα μέλη της “Παιδικής Χορωδία Κέρκυρας”, Παύλος Βαραγγούλης, Ιωσήφ Καποδίστριας και Χάρης Καποδίστριας, θα ερμηνεύσουν τον “Ύμνο εις την Ελέυθερίαν” των Διονυσίου Σολωμού και Νικόλαου Μάντζαρου.
Τον “Ύμνο” στα παιδιά της Χορωδίας δίδαξε η μαέστρος της Χορωδίας Κέρκυρας, Χριστίνα Καλλιαρίδου.
Ημέρα δεύτερη: Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 - ώρα 21:30 (με ελεύθερη είσοδο)
Στο Παλαιό Φρούριο. Μπροστά στον Άη Γιώργη. Στο φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.
Οι λυρικοί τραγουδιστές Βασιλική Καραγιάννη, Πέτρος Καρύδης, Παντελής Κοντός, Τζίνα Πούλου, ο μαέστρος και πιανίστας, Νίκος Βασιλείου και η Δημοτική Χορωδία “San Giacomo”, σε διδασκαλία του Ανδρέα Γούση, με συνοδεία στο πιάνο της Μαριλένας Ελούλ και διεύθυνση του μαέστρου Αντόν Ιβάνφ, στο πρώτο μέρος της βραδιάς, θα ερμηνεύσουν τραγούδια, άριες και χορωδιακά μέρη, από όπερες που γράφτηκαν για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ενώ στο δεύτερο μέρος, θα ερμηνεύσουν γνωστές και αγαπημένες άριες και χορωδιακά μέρη από το Ιταλικό Μπελ Κάντο.
Η ηθοποιός Χριστίνα Κουλουμπή θα απαγγείλει ποίηση εμπνευσμένη από τον Ιωάννη Καποδίστρια.
Μπορεί να είναι εικόνα μνημείο, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ÛNTA ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 0PLLTAIINE <<Μεταβαίνω στην Πατρίδα μου...>> Διήμερο αφιέρωμα στον ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, ώρα 21:30 Παλαιό Φρούριο. Μπροστά στον Άη Γιώργη στο φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου mittfri... Νίκος Βασιλείου Βασιλική Καραγιάννη Πέτρος Καρύδης Παντελής Κοντός Χριστίνα Κουλουμπή Τζίνα Πούλου Στην παράσταση Δημοτική Χορωδία "San Giacomo" Διεύθυνση Χορωδίας: Antoniy Ivanov Σκηνοθεσία, παρουσίαση: Πέτρος Γάλλιας ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ τηρηθούν όλα μέτρα προστοσίας covid (αποστάσεις ποφαλείας κλn) Ãnas νόμος ορίζει"
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search