• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διαπόντια Νησιά - Παξοί

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας: Το ΕΣΥ σε αναστολή…

September 03, 2021 4721


"1η Σεπτεμβρίου 2021- ημέρα αυταρχισμού, τιμωρητικότητας, αποποίησης κυβερνητικών ευθυνών, αρχής διάλυσης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, εν μέσω πανδημίας, εν μέσω τουριστικής περιόδου, εν όψει ενός ακόμη απειλητικού νέου κύματος!!!" επισημαίνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων.

Αναλυτικά:
1η Σεπτεμβρίου 2021- ημέρα αυταρχισμού, τιμωρητικότητας, αποποίησης κυβερνητικών ευθυνών, αρχής διάλυσης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, εν μέσω πανδημίας, εν μέσω τουριστικής περιόδου, εν όψει ενός ακόμη απειλητικού νέου κύματος!!!

Ως τέτοια θα μείνει στην σύγχρονη ιστορία της χώρας η σημερινή ημέρα κατά την οποία τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη που θέτει σε αναστολή χιλιάδες εργαζόμενους υγειονομικούς σε όλη την Ελλάδα, 65εργαζόμενους με τα μέχρι τώρα στοιχεία στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας , οι οποίοι αντιτίθενται στην αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19.
Σήμερα «πέφτουν οι μάσκες» μιας ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής που εξ αρχής της πανδημίας αρνήθηκε πεισματικά να ενισχύσει το ΕΣΥ, να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό, να θωρακίσει επαρκώς το σύστημα δημόσιας υγείας, να ετοιμάσει τη χώρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση μιας από τις πιο απειλητικές πανδημίες.

Σήμερα αποκαλύπτονται οι πραγματικές προθέσεις τους, που εξ αρχής της πανδημίας δεν ήταν άλλες από αυτές που υπηρετούν την πολιτική επιλογή μετάβασης και του ΕΣΥ, και του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας μας, στις ελαστικές μορφές εργασίας και τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Αφού προηγουμένως τρομοκράτησαν και δίχασαν τους πολίτες ποίοι αλήθεια μένουν για να αντιδράσουν; Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι βέβαια, σήμερα στην Υγεία, αύριο στην Παιδεία κ.ο.κ., με τελευταίους ίσως στα σώματα ασφαλείας ή το στρατό!!

Και πως καταπνίγουμε τις αντιδράσεις, αναρωτήθηκαν! Σαφώς με τον «μαγικό και δοκιμασμένο» κοινωνικό αυτοματισμό σκέφτηκαν.. Με εκβιασμούς, με απειλές για την εργασία τους, με φίμωση, με καταπάτηση των δικαιωμάτων, αδιαφορώντας για κάθε προστασία της αρχής των προσωπικών δεδομένων και των συνταγματικών ελευθεριών!!!
Σήμερα ωστόσο, μέσω της υποχρεωτικοτητας του εμβολιασμού και τις πρωτοφανείς επιλογές τους, αποκαλύπτεται και η παταγώδης πολιτική αποτυχία αποτελεσματικής διαχείρισης της πανδημίας, η αποτυχία της Κυβέρνησης να πείσει την Ελληνική κοινωνία για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, με επιστημονικά αποδεκτό τρόπο, με πειθώ και στοχευμένες δράσεις σε όλες τις ομάδες πολιτών.

Σήμερα φαίνεται, για ακόμη μια φορά, ότι προτεραιότητα τους δεν ήταν, ούτε είναι, η προστασία των πολιτών, αλλά η εφαρμογή των σκληρών νεοφιλελεύθερων σχεδιασμών τους.


Διαφορετικά, θα ήταν ο ορισμός του παραλογισμού, πολιτικού και διοικητικού, να οδηγείς τις δομές σου, τους στρατιώτες σου, τα όπλα σου, σε λειτουργικά και υπηρεσιακά αδιέξοδα, θέτοντας το τόσο αναγκαίο εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό σε αναστολή εργασίας ή διαθεσιμότητα.

Και πότε το θέτεις σε εφαρμογή; Όταν η τουριστική περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί, όταν ήδη έχει αρχίσει να επιτίθεται το νέο κύμα της πανδημίας, όταν τα κρούσματα και οι ανάγκες νοσηλείας αυξάνονται απειλητικά. Όταν ήδη –λόγω του 2 ετούς «πολέμου…» έχεις ήδη εξουθενώσει το προσωπικό και έχεις αναστείλει τις κανονικές άδειες, χωρίς όμως όλο αυτό το διάστημα να έχεις προσλάβει και εκπαιδεύσει το αναγκαίο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Και προς τι όλο τούτο τελικά; Που αλήθεια προσφέρει η διαρκής συρρίκνωση του ΕΣΥ, των νοσοκομείων της χώρας μας; Πως αλήθεια θα καλυφθούν οι κενές μα πολύτιμες θέσεις για την λειτουργική επάρκεια των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, πως θα διασφαλιστεί η ασφάλεια των ασθενών;
Μα πως αλλιώς, εξαιτίας του …έκτακτου χαρακτήρα; Mε προσλήψεις από την πίσω πόρτα, με συνεργασίες με επιχειρηματικούς ομίλους, με άνοιγμα –και επίσημα πλέον- στα αδηφάγα ιδιωτικά συμφέροντα… Έτσι απλά μετατρέπουν –βήμα, βήμα- τα νοσοκομεία της Ελλάδας από ιδρύματα δημόσιας και δωρεάν παροχής Υγείας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Έτσι καταργούν το ΕΣΥ…
Οι άμεσες συνέπειες για την Κέρκυρα είναι κρίσιμα τμήματα όπως εκείνα της Αιμοδοσίας, της Τεχνικής Υπηρεσίας, των Ψυχιατρικών Δομών κ.ο.κ., να μην μπορούν να λειτουργήσουν, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφαλή παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς. Έστω και αν βρουν να μεταφέρουν προσωπικό από άλλα τμήματα (που θα αποδυναμώσουν), εκ των πραγμάτων δεν θα υπάρχει η αναγκαία γνώση και εμπειρία για να ανταποκριθούν επαρκώς στις αυξημένες απαιτήσεις.

Αλλά και πάλι καταλήγουμε στο ίδιο ασφαλές συμπέρασμα. Ποτέ δεν τους ενδιέφερε πραγματικά η ενίσχυση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας. Γιατί είχαν και έχουν άλλες προθέσεις, άλλους σχεδιασμούς.


Γι αυτό τα επιχειρήματα τους είναι πέρα ως πέρα έωλα και καταρρίπτονται ένα προς ένα, από την διεθνή εμπειρία και την επιστημονική γνώση.
Γιατί πλέον υπάρχουν επαρκή ιατρικά δεδομένα σύμφωνα με τα οποία εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό ή/και να νοσήσουν .

Γιαί η πολιτεία δεν ελέγχει τον πληθυσμό που έχει εμβολιαστεί με test και δεν προβάινει με εκτεταμένη ιχνηλάτηση και επιδημιολογική παρατήρηση και καταγραφή πριν και μετά τους εμβολιασμούς ;
Γιατί εξ αρχής της πανδημίας, με αυτοθυσία και επαγγελματικό ζήλο, χωρίς τα αυτονόητα μέσα προστασίας, χωρίς τα αναγκαία μέτρα έμπρακτης στήριξης των Ελληνικών Νοσοκομείων εκ μέρους της Κυβέρνησης, σώσαμε χιλιάδες ζωές συμπολιτών μας.

Σήμερα όμως μας δείχνουν με το δάχτυλο, ως την κύρια απειλή και οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους, μέχρι χθες Ήρωες, τους τόσο αναγκαίους στρατιώτες της υγείας, στην απαξία, στην ανεργία, στη φτώχια.

Μαζί όμως, θέτουν και το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας σε αναστολή. Κάνουν το πρώτο μεγάλο βήμα ώστε η δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας να αποτελεί παρελθόν.


Η Δημόσια Υγεία, είναι μια «καλή» αρχή, ώστε τα δικαιώματα του Ελληνικού λαού να γίνουν λάφυρα της ιδιωτικής αδηφαγίας…
Και μιας και μιλάμε για αρχή… ευκαιρία να ευχηθούμε στο νέο Υπουργό Υγείας της Ελλάδας, καλή αρχή!!!
ΕΥΓΕ στο έργο και τις επιλογές σας !!

Τέλος, απευθύνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας. Στηρίξτε μας!!! Δεν είναι πρόβλημα «ψεκασμένων». Είναι ζήτημα δικαιωμάτων, ζήτημα ελευθεριών. Είναι ζήτημα της Ελληνικής Κοινωνίας στο σύνολο της.
Γιατί το ΕΣΥ είναι μόνον η Αρχή!!
ΤΟ ΔΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search