Print this page

Βλάβη σε ιπτάμενο δελφίνι στο δρομολόγιο Παξοί-Κέρκυρα - Ταλαιπωρία για 103 επιβάτες

September 04, 2021 632



Βλάβη σημειώθηκε στο ιπτάμενο δελφίνι «Ήλιδα Ντόλφιν», που εκτελούσε το δρομολόγιο από Παξούς προς Κέρκυρα με 103 επιβάτες (έξι από αυτούς πλήρωμα).

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ”ΗΛΙΔΑ ΝΤΟΛΦΙΝ” Ν.Π. 10603, ότι το πλοίο έπλεε με μειωμένη ταχύτητα λόγω εισρόφησης αντικειμένου, καθώς εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα ν. Παξών προς τον λιμένα ν. Κέρκυρας, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τυχόν παροχή συνδρομής, ενώ το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα ν. Κέρκυρας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι ενενήντα επτά (97) επιβάτες.

Στο πλοίο επιβιβάστηκαν Επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, όπου, κατόπιν διενέργειας ελέγχου στο μηχανοστάσιο, δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία της κύριας μηχανής, ενώ στη συνέχεια διενεργήθηκε δοκιμαστικός πλους με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.