• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Εκκίνηση: Αδράνεια δημοτικής αρχής - Αναγκαία η συνεδρίαση του ΔΣ

April 16, 2020 477

 

 

Η δημοτική παράταξη «Εκκίνηση» του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Στις 04/03/20 πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Δ.Σ. του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Από τότε η μόνη δραστηριότητα του ανώτατου οργάνου διαβούλευσης και απόφασης των δημοτών της Κεντρικής Κέρκυρας, ήταν μία προβληματική τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής την Πέμπτη 09/04/20 στην οποία δεν μπορέσαμε να συμμετέχουμε, όπως έχουμε περιγράψει σε προηγούμενο δελτίο τύπου και μία συνεδρίαση του Δ.Σ. δια περιφοράς την Δευτέρα 13/04/20, όπου πέρα από υπηρεσιακά θέματα, υπήρξαν και κάποια τελείως αποσπασματικά μέτρα που αφορούν την κρίση του Κορονοϊού και τα οποία υπολείπονται πολύ σε σχέση με αυτά που πρέπει να παρθούν.

Η Δημοτική αρχή έχει επιδείξει αδράνεια στο ζήτημα της πραγματοποίησης Δ.Σ. με τηλεδιάσκεψη, η οποία μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να θεωρηθεί πολιτική της επιλογή.

Η πρακτική αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση, με το Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο έχει συνεδριάσει τρείς φορές με τηλεδιάσκεψη και αν μη τι άλλο συνεχίζει κανονικά την δραστηριότητα του.

Η πραγματοποίηση Δ.Σ. με τηλεδιάσκεψη έχει μετατραπεί σε αδήριτη ανάγκη, καθώς μόνο το εν λειτουργία όργανο με το σύνολο των απόψεων και σκέψεων, μπορεί να διαμορφώσει το πλαίσιο των μέτρων που απαιτούνται, για την αντιμετώπιση της κρίσης τόσο της υγειονομικής όσο και της οικονομικής.

Η Κέρκυρα της οποίας η οικονομία στηρίζεται σε απόλυτο βαθμό στον τουριστικό κλάδο, βρίσκεται μπροστά σε μία οικονομική καταστροφή άνευ προηγουμένου, απειλώντας την κοινωνία της. Η προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης μόνο από την πλειοψηφούσα παράταξη, είναι δεδομένο ότι θα αποτύχει γιατί αυτό που αντιμετωπίζουμε ξεπερνάει κατά πολύ τις δυνατότητες της.

Το σύνολο σχεδόν των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει την πραγματοποίηση Δ.Σ. με τηλεδιάσκεψη προκειμένου να κατατεθούν οι προτάσεις που έχει να συνεισφέρει η κάθε μία και να καταλήξουμε αν είναι δυνατόν στο καλύτερο πακέτο μέτρων, προκειμένου να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια.

Η κατάσταση δεν επιτρέπει μικροκομματικές λογικές και όποιος μεταχειρίζεται με αυτό το σκεπτικό την κρίση, θα κριθεί με πολύ αρνητικό τρόπο, από τους δοκιμαζόμενους συνδημότες μας.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ πιστή στις δημοκρατικές αρχές και αξίες, ζητάει την πραγματοποίηση άμεσα την Δ.Σ. με τηλεδιάσκεψη, όπου θα συμμετάσχει το σύνολο των δημοτικών συμβούλων και παρατάξεων με μοναδικό θέμα τα μέτρα αντιμετώπισης του Κορονοϊού σε όλα επίπεδα και με γνώμονα πάντα το δημόσιο συμφέρον.

Επειδή δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην δημοτική αρχή και την ανευθυνότητα που έχει επιδείξει το τελευταίο διάστημα, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες προκειμένου άμεσα να πραγματοποιηθεί Δ.Σ. με τηλεδιάσκεψη και ο Δήμος επιτέλους να σταθεί στυλοβάτης της κερκυραϊκής κοινωνίας». 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search