• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Τοποθέτηση για τη δια περιφοράς 18η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

September 13, 2021 469

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ 18η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ψηφίζουν ΥΠΕΡ στα δύο θέματα της Ημερήσιας Διάταξης που αφορούν εγκρίσεις έκτακτων επιχορηγήσεων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων προς το Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΣΥ.ΚΟΙ.Π.Α.).

Παρακαλούμε να καταχωρηθεί στα πρακτικά η παρακάτω δήλωσή μας:

Θεωρούμε εξαιρετικά καθυστερημένη την εισαγωγή των θεμάτων αυτών στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η σχολική χρονιά για τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς έχει ήδη ξεκινήσει και η Δημοτική Αρχή τρέχει τώρα να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της που χαρακτηρίζεται από αποσπασματικότητα.

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι αυτή τη στιγμή να μένουν δεκάδες βρέφη εκτός βρεφικών σταθμών ενώ πολλές οικογένειες με βρέφη ή νήπια έχουν στραφεί στον ιδιωτικό τομέα αφού, τα αποτελέσματα για την τοποθέτηση των παιδιών καθυστέρησαν πάρα πολύ (ανακοινώθηκαν τελευταίες μέρες του Αυγούστου).

Ο ΣΥΚΟΙΠΑ είχε εικόνα της μεγάλης ζήτησης που υπήρχε ειδικά για βρεφικούς σταθμούς ήδη από την περσινή χρονιά που και πάλι δεκάδες βρέφη αποκλείστηκαν. Αντί όμως να σχεδιάσει με αυτό το γνώμονα υπόσχεται τώρα την κάλυψη των περισσοτέρων αναγκών στις αρχές Νοέμβρη και βλέπουμε…

Αυτό βέβαια δεν είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται μόνο στην Κέρκυρα αφού σε όλη την Ελλάδα χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται και φέτος αντιμέτωπες με εμπόδια και δυσκολίες που στερούν από τα παιδιά τους το δικαίωμα στην Προσχολική Αγωγή.

Την αυλαία των εμποδίων άνοιξε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» και το πρόγραμμα «Οικονομική στήριξη οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας», που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Όπως προκύπτει από τα οριστικά αποτελέσματα, περισσότερα από 83.000 βρέφη και νήπια έχουν μείνει εκτός του προγράμματος αφού, υποβλήθηκαν αιτήσεις για 250.863 παιδιά, από τα οποία μόνο 167.100 έλαβαν τελικά το «κουπόνι» (voucher), με το οποίο οι γονείς θα αναζητήσουν μια θέση στις αντίστοιχες δομές. Το ένα τρίτο των παιδιών για τα οποία έγιναν αιτήσεις, δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν μια από τις περιορισμένες θέσεις.

Επίσης οι ελλείψεις σε προσωπικό αντί να καλύπτονται με μόνιμες θέσεις, αξιοποιούνται για μία ακόμη φορά οι ευέλικτες σχέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και η αξιοποίηση του προσωπικού κατά το δοκούν.

Στη σημερινή εποχή των τεράστιων δυνατοτήτων δεν είναι σύγχρονο να μένουν δεκάδες παιδιά χωρίς θέση στους σταθμούς, δεν είναι σύγχρονο να μην υπάρχει το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και οι κατάλληλες υποδομές. Απαιτείται η διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών των παιδιών για δημόσιες, δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες Προσχολικής Αγωγής.

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων

13/09/2021

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search