Print this page

"Ας λέτε ό,τι θέλετε, το Γραφείο Παλιάς Πόλης κάνει κουμάντο και αν δε σας αρέσει φύγετε"

September 23, 2021 627
"ΑΣ ΛΕΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΦΥΓΕΤΕ" (πραγματική σημασία των όσων λέγονται και γίνονται)
 
Του Γιώργου Ζούμπου*
 
Μετά από χρόνια και αφού η κατάσταση στην Παλιά Πόλη έφτασε πλέον σε άσχημο σημείο, το Τ.Ε.Ε. Κέρκυρας δημοσίευσε μια ανακοίνωση η οποία δεν έλεγε κάτι καινούργιο. Η χρονοκαθυστέρηση στην ανακοίνωση αυτή δείχνει ότι το Τ.Ε.Ε. έχει χάσει πολλά επεισόδια από όσα γίνονται σε αυτήν την πόλη και την απειλούν με μετατροπή από κατοικημένο ιστορικό χώρο σε άψυχο μουσειακό χώρο.
Θετική πάντως είναι η τελευταία παράγραφος η οποία αναφέρει: «Το Π. Τμήμα Κέρκυρας θεωρεί ότι η συζήτηση του συγκεκριμένου Κανονισμού στην μορφή που διαμορφώθηκε και εγκρίθηκε από το ΥΠΟΑ, δεν κινείται στην παραπάνω κατεύθυνση ουσιαστικής μελέτης των προβλημάτων της Πόλης, ενώ δεν θίγει μείζονα ζητήματα σχετικά με την προστασία του μνημείου και την ζωή σε αυτό». Κατά τα άλλα η ανακοίνωση δημιουργεί την εντύπωση ότι «βγήκε από υποχρέωση» και όχι από διάθεση ουσιαστικής παρέμβασης.
Από την άλλη, η τελευταία συνάντηση του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης κατέληξε στα αναμενόμενα: Η κα Δήμαρχος επιμένει στην υφιστάμενη μορφή της Επιτροπής Διαβούλευσης, όπως την έχει η ίδια καθορίσει. Το ότι η υπάρχουσα Επιτροπή Διαβούλευσης αποφαίνεται για γενικότερα ζητήματα του Δήμου, αλλά εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να αποφαίνεται για τα ιδιαίτερα θέματα της Παλιάς Πόλης, δεν φαίνεται να την προβληματίζει.
Η κα Δήμαρχος επιμένει να συζητηθεί ο Κανονισμός στην επιτροπή διαβούλευσης όπως είναι. Και όπως λέει, κατά την συνεδρίασή της κατά τα μέσα του Οκτώβρη, θα συζητηθούν όλες οι προτάσεις των διαφόρων φορέων. Δεν αμφιβάλουμε πάντως ότι όλες οι προτάσεις θα απορριφθούν από το Δήμο, σύμφωνα με τη διαφαινόμενη τακτική και θα επικρατήσει φυσικά στο ακέραιο ο αντικοινωνικός Κανονισμός, προς δόξα του συντάκτη του.
Η κα Δήμαρχος διαχωρίζει τον Κανονισμό από το κυκλοφοριακό, διαχωρίζοντας τα προβλήματα τα οποία προφανώς θα διευθετηθούν κατά το δοκούν (η ερμηνεία δική σας). Στην ουσία δεν μιλάμε για πολλά προβλήματα αλλά για ένα πρόβλημα με πολλές συνιστώσες. Η διευθέτηση μόνο της μίας έχει σαν αποτέλεσμα να επιδεινωθούν οι άλλες. Αυτό φαίνεται καθημερινά με τις επιεικώς άστοχες παρεμβάσεις του Δήμου για τις οποίες μάλιστα κατά κανόνα το δημοτικό συμβούλιο αγνοεί πλήρως τις συνέπειες. Τις συνέπειες όμως αυτών των αστοχιών τις υφιστάμεθα οι κάτοικοι.
Στη συνάντηση της κας Δημάρχου με το Σύλλογο Μονιμών Κατοίκων Παλιάς Πόλης το κλίμα δεν ήταν το καλύτερο. Η κυρία Δήμαρχος αγνοεί πλήρως τι συμβαίνει στην Παλιά Πόλη και οι αποφάσεις έχουν παρθεί. Ποιοι θα τις υλοποιήσουν το ξέρουμε. Ποιοι τις πήραν στην πραγματικότητα, δεν το ξέρουμε ακόμα. Ξέρουμε όμως το αποτέλεσμα αν δεν κινηθούν έγκαιρα κάτοικοι και εργαζόμενοι.
 
* Από το FACEBOOK
 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.