• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Ο Σύλλογος SAN GIAKOMO για την έκδοση του Κανονισμού Αστικής Λειτουργίας της πόλης

September 27, 2021 413

 

Ο  Σύλλογος κατοίκων της παλιάς πόλης SAN GIAKOMO σε ανακοίνωσή του για την έκδοση του Κανονισμού Αστικής Λειτουργίας της πόλης αναφέρει:

«Το ζήτημα του Κανονισμού αστικής λειτουργίας της πόλης, σε εκκρεμότητα από αρκετά χρόνια, επανέρχεται σήμερα με την πρόσκληση του Προέδρου της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Δ.Ν προς τα συμμετέχοντα μέλη για μία συνάντηση διαβούλευσης των απόψεων και κατάθεσης προτάσεων.

Τόσο ο εγκεκριμένος από τον Κ.Α.Σ Κανονισμός (2016) όσο και ο επικαιροποιημένος και προτεινόμενος σήμερα από την Δημοτική Αρχή (2021) απαρτίζονται από 3 κεφάλαια, ένα εισαγωγικό (Α ) όπου παρουσιάζεται το γενικό και νομικό πλαίσιο και 2 επόμενα κεφάλαια (Β και Γ) όπου περιγράφονται οι συγκεκριμένες δέσμες όρων και μέτρων αναφορικά με 2 τομείς της αστικής λειτουργίας: Τους όρους παραχώρησης του δημόσιου χώρου σε ιδιώτες και τα μέτρα για την προστασία και τη βελτίωση των κτιριακών μετώπων της παλιάς πόλης. Υπενθυμίζεται ότι ο εγκεκριμένος από τον Κ.Α.Σ. Κανονισμός (2016), αποτελεί νόμο του Κράτους και η τυπική έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο προ 4τίας ανεστάλη λόγω ευρύτερων αντιδράσεων Φορέων και Δημοτικών παρατάξεων με τα επιχειρήματα της μη εφαρμοσιμότητας των μέτρων, της μη πληρότητας του Κανονισμού και του μη προηγηθέντος δημόσιου διαλόγου. Το θέμα επανέφερε στο ξεκίνημα της θητείας της, η παρούσα Δημοτική Αρχή καλώντας τους ενδιαφερόμενους Φορείς και συλλόγους να καταθέσουν προτάσεις επικαιροποίησης αλλά και πάλι μεσολάβησε το κενό μίας διετίας μέχρι να επανέλθει μόλις πρόσφατα με την παρουσίαση μίας επικαιροποιημένης έκδοσης της Δημοτικής Αρχής (2021) και την πρόσκληση όπως αναφέρθηκε για μία δημόσια συζήτηση.

Η ίδια η πρόσκληση προκάλεσε ωστόσο μία σειρά τοποθετήσεων επί του θέματος αφήνοντας να διαφανεί και μια δυναμική αντιπαράθεσης παρόμοια με εκείνη προ 4τίας. Το γεγονός δεν αποτελεί βέβαια έναν καλό οιωνό για την πορεία και την έκβαση αυτής της διαβούλευσης. Κατά την εκτίμηση του Συλλόγου μας, ορισμένες από τις κριτικές που ασκούνται στον Κανονισμό είναι βάσιμες άλλες εκτιμάται ότι χαρακτηρίζονται από ένα πνεύμα αδιαλλαξίας ενώ κάποιες άλλες εκτιμάται ότι θίγουν ζητήματα τα οποία χρήζουν μίας περαιτέρω εξακρίβωσης.

Γεγονός είναι ότι η προτεινόμενη έκδοση δεν αξιοποιεί την ευκαιρία της επικαιροποίησης του Κανονισμού ώστε να γίνουν ορισμένες αναγκαίες βελτιώσεις. Επίσης δεν έχει δοθεί προσοχή σε επισημάνσεις και σε προτάσεις που κατέθεσαν οι Φορείς προ διετίας. Θεωρούμε ότι ορισμένες από τις προτάσεις των Φορέων αξίζουν μίας προσεκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της παρούσας επικαιροποίησης.

Αφενός γιατί είναι σύμφωνες με το πνεύμα του Κανονισμού και επικυρώνουν το θεωρητικό του περιεχόμενο, αφετέρου γιατί μπορούν να συμβάλουν και πρακτικά, υπό την μορφή κατευθυντήριων γραμμών ή βάσει της διατύπωσης συγκεκριμένων ρυθμιστικών μέτρων».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search