Print this page

Για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου

September 28, 2021 507

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιείται χωρίς προηγούμενη ενημέρωση - συνεννόηση και ως εκ τούτου χωρίς να δοθεί η δυνατότητα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να καταθέσουν τις προτάσεις τους για θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Είναι απαραίτητο να εγκαταλειφθεί αυτή η πρακτική που υποβαθμίζει τη λειτουργία του οργάνου (άλλωστε δεν γινόταν έτσι παλιότερα) και να δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στις παρατάξεις ώστε να προετοιμαστούν για να καταθέσουν τα θέματα που επιθυμούν. Θεωρούμε ότι η ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορεί να περιορίζεται σε υπηρεσιακά και διαδικαστικά θέματα αλλά θα πρέπει να κουβεντιάζονται πολιτικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητα του κερκυραϊκού λαού.

Επίσης, καταθέτουμε την αντίρρησή μας σχετικά με την αποκλεισμό από τη συνεδρίαση όσων δεν έχουν εμβολιαστεί. Η κυβέρνηση με αυτή της την απόφαση, μετά τους εργαζόμενους, διαιρεί και εκβιάζει και τους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, καθώς και τους δημότες που θέλουν να θέσουν οποιοδήποτε ζήτημα τους απασχολεί στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Έχουμε τοποθετηθεί εξ΄ αρχής υπέρ του μαζικού – καθολικού εμβολιασμού αλλά και κατά της υποχρεωτικότητας αυτού. Οι παλινωδίες της κυβέρνησης, ο εξαναγκασμός, τα «δωράκια» στους νέους, οι αναστολές εργασίας που υλοποιεί και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, ο πλαστός διαχωρισμός του λαού σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ενισχύουν τον ανορθολογισμό και τη δυσπιστία.

Τελικά τα μέτρα της κυβέρνησης αντί να ενισχύουν, αντίθετα υποσκάπτουν τη προσπάθειά να πειστεί ο λαός για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Η Δημοτική Αρχή πρέπει να απαιτήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών να μπορούν να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 (μάσκες, αποστάσεις κ.λπ.) όχι μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν βεβαίωση νόσησης, αλλά και όσοι έχουν πραγματοποιήσει rapid ή μοριακό τεστ. Ό,τι δηλαδή προβλέπεται στην καθημερινή κοινωνική ή επαγγελματική δραστηριότητα.

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Μπορμπότης Γιάννης

Πιέρρης Γιάννης

Χαραλάμπους Μυρσίνη

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.