• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ! - Χωρίς τουαλέτες διδασκόντων τα προκάτ νηπιαγωγεία!

September 29, 2021 541

ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Χωρίς τουαλέτες διδασκόντων τα προκάτ νηπιαγωγεία στα Λύκεια

Εκεί κατάντησε η δημαρχία Υδραίου τη δίχρονη προσχολική αγωγή στην Κέρκυρα με 240 μαθητές σε ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες

Ο Σ.Ε.Π.Ε. Κέρκυρας καταγγέλλει την προχειρότητα και εγκληματική αδιαφορία του Δήμου Κ. Κέρκυρας σχετικά με την καθημερινή λειτουργία των νηπιαγωγείων που στεγάζονται σε προκάτ αίθουσες στον χώρο των Λυκείων.

Συγκεκριμένα εδώ και ένα μήνα δεν υπάρχουν τουαλέτες για τις νηπιαγωγούς εργαζόμενες στις συγκεκριμένες αίθουσες. Πότε άραγε θεωρεί ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών πως θα διευθετήσει το συγκεκριμένο ζήτημα, ζήτημα πολιτισμού και υγιεινής, ζήτημα που προσβάλλει στοιχειώδη δικαιώματα εργαζομένων;

Η κατάσταση στα νεοϊδρυθέντα προκάτ νηπιαγωγεία των Λυκείων είναι απελπιστική. Όπως δήλωσαν οι νηπιαγωγοί, δεν έχουν τηλέφωνο, internet. Οι νηπιαγωγοί αγανακτισμένες/οι σημειώνουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα.

Οι τενεκέδες-κοντέινερ έχουν ήδη παρουσιάσει κατασκευαστικά προβλήματα, πατώματα που τρίζουν και τρέμουν ολόκληρα όταν παιδιά και εκπαιδευτικοί περπατούν πάνω τους. Η τοποθέτηση του τάπητα στον αύλειο χώρο έγινε χωρίς να έχουν δώσει τις κατάλληλες κλίσεις για απορροή των ομβρίων υδάτων με αποτέλεσμα να παραμένει στάσιμο το νερό κάτω από τον τάπητα αρκετές ημέρες μετά τις βροχοπτώσεις. Ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί οι απαραίτητες υδρορροές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρα τις βροχερές ημέρες για τον επαρκή αερισμό των αιθουσών σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Οι αύλειοι χώροι σε όλα τα νεοϊδρυθέντα νηπιαγωγεία δεν έχουν κανένα στέγαστρο, με αποτέλεσμα να βράζουν με τον ήλιο, να μην υπάρχουν σκιές για να καθίσουν και να παίξουν τα παιδιά, ενώ τον χειμώνα με τις βροχές δεν θα μπορούν να βγουν διάλειμμα. Τα προβλήματα αυτά εντείνονται λόγω της πανδημίας και η ανάγκη άμεσης αντιμετώπισής τους γίνεται επιτακτική.

Εξαιτίας της κυκλοφοριακής συμφόρησης που παρατηρείται καθημερινά κατά τις ώρες άφιξης και αποχώρησης των μαθητών ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος για τους διερχόμενους μαθητές/τριες και γονείς. 70 οικογένειες αναγκάζονται να πάρουν το αμάξι τους από το Μαντούκι, το Κεφαλομάντουκο, την περιοχή του τένις, την οδό Μαρασλή και να μπουν με τα τετράχρονα, πεντάχρονα παιδιά τους στον χώρο των Γενικών Λυκείων, να σταθμεύσουν

σε έναν εξαιρετικά μικρό χώρο, να παραδώσουν στις νηπιαγωγούς τα παιδιά τους, να ξαναμπούν στο αυτοκίνητο κάνοντας αναστροφή για να βγουν και πάλι στον δρόμο. Και όλα αυτά ενώ δίπλα παρκάρουν οι γονείς του βρεφονηπιακού σταθμού και στον δρόμο κυκλοφορούν εκατοντάδες μαθητές των Λυκείων. Δυσκολίες που είχαμε επισημάνει από πρόπερσι με τον περιβόητο «πολιτικό σχεδιασμό» της δημοτικής αρχής που διώχνει τα παιδιά από τα κτίρια για να αξιοποιήσει τις προκατασκευασμένες αίθουσες που προμηθεύτηκε.

Είναι φανερό ότι οι ευθύνες της δημαρχίας και των αρμόδιων αντιδημαρχιών είναι τεράστιες. Δυο χρόνια από τότε που ανέλαβε, και ενώ ήξερε την υποχρέωση της για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής/εκπαίδευσης, δεν εξασφάλισε τις αναγκαίες κτηριακές υποδομές για το κέντρο της πόλης, το Κοντόκαλι, τα Κανάλια, τον Ποταμό, κα. Πόσος χρόνος χρειαζόταν για να έχουν εξασφαλίσει τηλεφωνικές γραμμές και τεχνολογικό εξοπλισμό; Είναι φανερό ότι αδιαφορούν πλήρως για τις συνθήκες των σχολικών μονάδων και δείχνουν πρωτοφανή περιφρόνηση για τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών/τριών.

Είναι σαφές ότι χρειάζεται άμεσα:

1. Να τοποθετηθούν άμεσα τουαλέτες ενηλίκων και να διαχωριστούν από εκείνες των παιδιών.

2. Να γίνουν άμεσα οι τηλεφωνικές συνδέσεις και να μπει internet σε όλα τα νηπιαγωγεία.

3. Να τοποθετηθεί στέγαστρο στον αύλειο χώρο.

 

4. Να προχωρήσουν όλες οι εργασίες επισκευών και αντιμετώπισης σοβαρών ελλειμμάτων στις κτηριακές υποδομές όλων των σχολικών μονάδων.

5. Να παρουσιαστεί, επιτέλους, το πρόγραμμα ανέγερσης σχολικής στέγης και εύρεσης κατάλληλων αιθουσών ως μόνιμες λύσεις για τα οποία έχει δεσμευτεί η δημαρχία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search