Print this page

ΛΑ. ΣΥ: Ερώτηση - Θέμα για τις δηλώσεις της δημάρχου Μ. Υδραίου σχετικά με το Νηπιαγωγείο Κοντοκαλίου

September 29, 2021 401

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 19η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 29/09/2021

ΘΕΜΑ: "ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ "

Το ζήτημα του κτηριακού προβλήματος του Νηπιαγωγείου Κοντοκαλίου απασχολεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια την εκπαιδευτική κοινότητα.

Έτσι και η φετινή σχολική χρονιά βρήκε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ανάστατους αφού μέχρι και την ώρα του αγιασμού τα προβλήματα του κτηρίου ήταν πολλά ενώ συντηρούταν και η συζήτηση για την μεταφορά του σε προκάτ αίθουσα στο χώρο του Μουσικού Σχολείου και του ΕΠΑΛ Κάτω Κορακιάνας.

Την ημέρα του αγιασμού βρεθήκαμε στο Νηπιαγωγείο και διαπιστώσαμε την αγανάκτηση των γονιών, οι οποίοι με συνελεύσεις, διαμαρτυρίες και πιέσεις προς τη Δημοτική Αρχή διεκδίκησαν την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του σχολείου.

Με έκπληξη διαβάσαμε δηλώσεις της κ. Δημάρχου για το θέμα, που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «λόγω μετακίνησης της Διευθύντριας σε άλλο σχολείο, δεν υπήρχε έγγραφο αίτημα για τις επιδιορθώσεις που απαιτούνται, ώστε να λειτουργήσει το σχολείο με συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής για τα νήπια».

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η εν λόγω νηπιαγωγός έχει πολύ μεγάλη συμβολή στην προσπάθεια του να έχουν οι μαθητές της ένα ασφαλές και σύγχρονο κτήριο και έχουμε σε γνώση μας τουλάχιστον 4 έγγραφα που έχουν σταλεί από την ίδια προς το Δήμο στη διάρκεια της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Πλήρη εικόνα για τις ελλείψεις του κτηρίου είχε άλλωστε και η εντεταλμένη για θέματα παιδείας Δημοτική Σύμβουλος, που είχε αυτοπροσώπως επισκεφθεί το Νηπιαγωγείο.

Ως εκ τούτου οι δηλώσεις της κ. Δημάρχου δεν αντανακλούν την πραγματικότητα και επιχειρούν να ρίξουν το βάρος των ευθυνών σε άλλους, πέρα από αυτούς στους οποίους ανήκουν.

Θεωρούμε απαραίτητο οι δηλώσεις αυτές να ανασκευαστούν ώστε να μη θίγεται η επαγγελματική, παιδαγωγική και ηθική υπόσταση της εν λόγω νηπιαγωγού.

Ερωτάται η κ. Δήμαρχος:

1. Τι προτίθεται να κάνει ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια και η πραγματικότητα και να μην αμαυρώνεται χωρίς λόγο η προσωπικότητα μίας νηπιαγωγού που αγωνίζεται καθημερινά για τη μόρφωση των μαθητών;

29/092021

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.