• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Εικόνες οργής από τις ημιτελείς και επικίνδυνες Εργατικές Κατοικίες

October 14, 2021 463

 

Ανακοίνωση της Εκκίνησης για την άθλια κατάσταση που βρέθηκαν οι Εργατικές Κατοικίες μετά την πρόσφατη κακοκαιρία επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: "αφού οι κατοικίες δεν είχαν ολοκληρωθεί, γιατί τις παρέδωσαν και μάλιστα πανηγυρικά, χωρίς προηγουμένως να τις ολοκληρώσουν, κοροϊδεύοντας στην ουσία τους ταλαιπωρημένους οικιστές αλλά και όλους εμάς, που παρακολουθούμε το δράμα τους. "

Η ανακοίνωση

Οι εικόνες από τις Εργατικές Κατοικίες του Αγίου Ιωάννη, όπως αυτές απαθανατίστηκαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκαλούν την οργή σε κάθε νοήμονα πολίτη. Οι κατοικίες που για 11 χρόνια δεν παραδίδονταν, με διαχρονικές τις ευθύνες τόσο των Κυβερνήσεων όσο και των Δημοτικών Αρχών που πέρασαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, έγιναν αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης από τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας, από τον Βουλευτή της ΝΔ, καθώς και από άλλα γαλάζια στελέχη.

Από τις αρχές του 2021 άρχισαν να παραδίδονται οι κατοικίες τμηματικά, όπου σε κάθε παράδοση παραβρίσκονταν οι προαναφερόμενοι με τα κλειδιά στο χέρι, για να τα παραδώσουν στους δικαιούχους ξεδιπλώνοντας το επικοινωνιακό παιχνίδι τους. Η αποκορύφωση ήταν η έλευση του Υπουργού κ. Χατζηδάκη κατά την παράδοση των τελευταίων κατοικιών, όπου διοργανώθηκε μια μικρή κομματική φιέστα με παρευρισκόμενους ακόμα και υποψηφίους της ΔΕΕΠ Κέρκυρας. Η επικοινωνία όμως δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα, που αποκαλύφθηκε σε όλη της την τραγικότητα με τις πρόσφατες βροχοπτώσεις. Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι παραδόθηκαν ημιτελείς κατοικίες με πολλά προβλήματα, καθιστώντας τες προβληματικές στην κατοίκηση και χρήση τους, εάν όχι επικίνδυνες. Επίσης, οι δηλώσεις του κ. Γκίκα ότι οι κατοικίες δεν έχουν παραδοθεί ολοκληρωτικά και δεν πρέπει να υπάρχουν παράπονα, γιατί απομένει μία εργολαβία που θα αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα, προκαλεί θυμηδία, καθώς έχει γίνει η πλήρης παράδοση τους στους δικαιούχους. Επιπλέον, γεννάται το ερώτημα, αφού οι κατοικίες δεν είχαν ολοκληρωθεί, γιατί τις παρέδωσαν και μάλιστα πανηγυρικά, χωρίς προηγουμένως να τις ολοκληρώσουν, κοροϊδεύοντας στην ουσία τους ταλαιπωρημένους οικιστές αλλά και όλους εμάς, που παρακολουθούμε το δράμα τους.
Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ στηρίζει το δίκαιο αίτημα των δικαιούχων να αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες και φθορές, να ολοκληρωθούν άμεσα οι κατοικίες και όλοι οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τις επόμενες μέρες κλιμάκιο της παράταξης θα επισκεφθεί τις εργατικές κατοικίες, ενώ το ζήτημα, όπως έχει προκύψει, θα το θέσουμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search