• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Ανοιχτή Συνέλευση Σάββατο 14.00 στον χώρο του παλαιού Ψυχιατρείου

October 16, 2021 3626
-ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/10 ΣΤΙΣ 14.00 ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ-
Τις τελευταίες ημέρες έχει υπάρξει η πληροφορία ότι επίκεινται να μπουν κάγκελα και security στον χώρο του παλιού ψυχιατρείου. Παράλληλα έχει διαρρεύσει η πληροφορία ότι πιθανά να μπουν security μέσα στις σχολές και να εγκατασταθούν τουρνικέ όπου πρόσβαση θα έχουν μόνο φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, με την επίδειξη του πάσο.
Για να γίνει κατανοητό το αρνητικό φορτίο που μια τέτοια μεθόδευση κουβαλά, πρέπει να αναφερθεί τι βρίσκεται εντός του χώρου του παλιού ψυχιατρείου. Αρχικά υπάρχουν κάποιες από τις πανεπιστημιακές σχολές του ιονίου πανεπιστημίου. Κατά δεύτερον υπάρχει η μονάδα απεξάρτησης και επανένταξης ΄Διάπλους’, το κέντρο της ψυχικής υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία. Επιπλέον, εντός του ψυχιατρείου βρίσκεται η κατάληψη Αντινομία. Τέλος να αναφέρουμε ότι λόγω της ανοιχτότητας του χώρου και της πρότερης αποασυλοποίησης του, κόσμος της γειτονιάς κάνει εκεί την βόλτα του, γονείς βγάζουν βόλτα τα παιδιά τους κλπ. Επειδή η απόφαση να μπουν κάγκελα και security είναι η συνέχιση της κρατικής υλοποίησης του νόμου Κεραμέως με άλλα μέσα, πρέπει να αναφέρουμε σε τι αποσκοπεί. Αφενός να εμπεδωθεί στους φοιτητές/τριες ότι τα πανεπιστήμια δεν είναι ελεύθεροι χώροι κοινωνικής δραστηριοποίησης αλλά αποστειρωμένοι χώροι της ιδεολογικής αναπαραγωγής της κυριαρχίας. Για τους θεραπευόμενους των δομών υγείας θα υπάρχει στοχοποίηση και κανένα ιατρικό απόρρητο και έχοντας κατά νου ότι τις δομές αυτές τις επισκέπτονται άνθρωποι διαφόρων ηλικιών και κοινωνικών εμπειριών μπορεί μέχρι και να αποκλειστούν από την θεραπευτική διαδικασία. Τέλος ως προς την κατάληψη γνωρίζουμε ότι θέλουν να την απομονώσουν και τους δίνεται μια καλή ευκαιρία. Σε γενικές γραμμές η λογική που συνέχει όλα τα προαναφερθέντα υποκείμενα που από το μετερίζι τους θα χτυπηθούν, είναι η προσπάθεια της κοινωνικής εκπειθάρχισης και της διαρκούς απαξίωσης της ζωής από την εξουσία.
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι για άλλη μια φορά βλέπουμε την αγαστή συνεργασία θεσμών για να επιβάλλουν τις προσταγές του. Από την μία το πανεπιστήμιο μισθώνει χώρους από το νοσοκομείο άρα δεν έχει λόγο να θέλει μπάρες, κάγκελα και security. Από την άλλη το υποστελεχωμένο νοσοκομείο είναι σκανδαλώδες να θέλει να πληρώσει για συστήματα ελέγχου. Και οι δυο όμως συνεργάζονται. Η πρυτανική αρχή για να εφαρμόσει τον νόμο Κεραμέως και ο διοικητής του νοσοκομείου σπλάχνο από τα σπλάχνα της δεξιάς πολυκατοικίας θέλει να τελειώνει με ότι παλεύει για ζωή.
Εμείς από την μεριά μας ξεκαθαρίζουμε ότι η κατάληψη δεν θα εκκενωθεί και ότι θα σταθούμε και θα αγωνιστούμε δίπλα δίπλα με όσους και όσες πληγούν. Και αυτό δεν είναι λόγια του αέρα, είναι δέσμευση.
Μπορεί να είναι καρτούν ‎κείμενο που λέει "‎πάσο. γίνει χώρου μπουν στον χώρο παλιού ψυχιατρείου. Παράλληλα έχει διαρρεύσει πληροφορία πιθανά μπουν security μέσα χολές τουρνικέ όπου πρόσβαση θα έχουν μόνο φοιτητές εκπαιδευτικό την επίδειξη του αρνητικό που εξωτερικά τέτοια μεθόδευση κουβαλά, πρέπει κάποιες βρίσκεται σχολές Διάπλους, κατάληψη Αντινομία. αποασυλοποίησης απόφασην security ελεύθεροι γλικιών τους αυτό μπάρες, μία άλλη γραμμές προαναφερθέντα είναι προσπάθεια της κοινωνικής εκπειθάρχισης και φορά βλέπουμε μισθώνει διοικητής αγαστή συνεργασία ασπλάχνα αγωνιστούμε θέλει θέλει ξεκαθαρίζουμε ότι κατάληψη θα εκκενωθεί δίπλα με όσες πληγούν. αυτό δεν θα σταθούμε αέρα, είναι δέσμευση. GROWTH OF PRISONS BECAME THE NORM ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΑΒ. 16/10 14:00 Παλιό Ψυχιατρείο ذه‎"‎
ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search