• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Κερκυραίοι ζωγράφοι στέλνουν ελπιδοφόρο μήνυμα για το Πάσχα. (Βίντεο)

April 21, 2020 5585

 

Πάσχα σημαίνει πέρασμα, διάβαση σε καλύτερες ημέρες μέσα από υπομονή, αισιοδοξία, πίστη, αγάπη. Το φετινό Πάσχα εκδηλώνεται διαφορετικά, με περισσότερη εσωστρέφεια. Αντί της συνάθροισης, μας φέρνει πιο κοντά στο συναίσθημα, στην αλληλεγγύη, στην κατάνυξη, στην περισυλλογή, στην υποστήριξη των συνανθρώπων μας με νέους τρόπους έκφρασης.

Ενθαρρύνει την ενίσχυση της πίστης για Ανάσταση ως ανασύσταση μετά από μία δύσκολη διαδρομή.

Οι συντελεστές της παραγωγής, έχοντας ως αφετηρία τους πίνακες των Κερκυραίων ζωγράφων, υλοποίησαν μία διαμεσική αφήγηση με χρήση σχεδιοκίνησης (animation), η οποία έχει σχεδιαστεί για την προβολή του ελπιδοφόρου αυτού μηνύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης. Η γνωριμία του κοινού και η σύνδεσή του με το πολιτισμικό υπόβαθρο του τόπου και τις πολιτιστικές δράσεις που συνθέτουν και καθορίζουν όλα όσα ξέρουμε για την Κέρκυρα, είναι μέρος του κεντρικού άξονα της ευρύτερης καμπάνιας με τίτλο «Art of Living».

Την επόμενη φορά που ο επισκέπτης θα έρθει στο νησί των Φαιάκων, θα γνωρίζει ότι δίπλα του ζουν, εργάζονται και δημιουργούν καλλιτέχνες, οι οποίοι καθορίζουν σήμερα το πώς θα αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα του τόπου αύριο. Στόχος όλων των συντελεστών του εγχειρήματος, είναι να προβληθεί αυτή η υπεραξία μέσα από την επικοινωνιακή διαμεσική καμπάνια, έτσι ώστε ο επισκέπτης να έχει τη δυνατότητα να συναντήσει και να γνωρίσει πέρα από τον τόπο, τους ανθρώπους που συνθέτουν την εμπειρία της επίσκεψης και την τέχνη τους είτε την σύγχρονη είτε αυτή των προγόνων τους. Σε ένα επόμενο στάδιο η καμπάνια στοχεύει να καλέσει τους επισκέπτες να δημιουργήσουν οι ίδιοι τέχνη σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια της κάθε περιοχής.

Οι κρισιμότερες στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας ανέκαθεν άφηναν το αποτύπωμά τους στην καλλιτεχνική έκφραση. Στην Κέρκυρα, η αναγεννησιακή επιρροή και η πολιτιστική παρακαταθήκη συντέλεσαν στην έντονη ανάπτυξη της έκφρασης μηνυμάτων και συναισθημάτων μέσω των Τεχνών. Έτσι, τα έργα σύγχρονων Κερκυραίων ζωγράφων εκδηλώνουν τη πρωτοβουλία αποστολής ενός αισιόδοξου κι ελπιδοφόρου μηνύματος και ευχής για την επούλωση των πληγών και την υπερίσχυση της ζωής. Κάθε ένας από τους 4 ζωγράφους προσφέρει το συμβολικό του έργο και η σύνθεσή τους μας εισάγει στην ατμόσφαιρα του κερκυραϊκού Πάσχα ενώ 4 animators χαρίζουν επιδέξια την κίνηση και την ζωή στα έργα.  Ένας μουσικός συλλέγει ήχους του πιο ασυνήθιστου εορτασμού, του φετινού, με ήχους πρωινών πουλιών και ανοιξιάτικης ατμόσφαιρας, χαρμόσυνης καμπάνας, σπάσιμο «μπότηδων» και ανθρώπινων φωνών , για να επενδύσει με ηχοχρώματα των φιλαρμονικών, ηλιοχρώματα και συναισθήματα το σενάριο της Νατάσας Πανδή, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Δεληνικόλα και την ερευνητική κατεύθυνση του Γιάννη Δεληγιάννη.

Ο Γιώργος Πέννας, μας εισάγει στην ανοιξιάτικη φύση του με τις παπαρούνες και τον έντονο συμβολισμό τους στο μήνυμα της Μεγάλης Θυσίας και το άγγελμα της Ανάστασης. Τον διαδέχονται οι νοητοί ήχοι των Φιλαρμονικών του Δημήτρη Μηλιώτη και oι συγκινητικές μελωδίες στον κατάμεστο από κόσμο ναό του Σπύρου Κολυβά. Η λυτρωτική στιγμή της κάθαρσης έρχεται μέσα από τους κρότους των «μπότηδων» της Ναταλίας Αικατερίνης Κερκύρα, ένα έθιμο που συμβολίζει την έλευση του Πάσχα, το πέρασμα στις καλύτερες ημέρες, την αναγέννηση.

Περαιτέρω πληροφορίες είναι διαθέσιμες στα παρακάτω κανάλια κοινωνικής δικτύωσης:

https://www.facebook.com/ionianexperience/

https://www.instagram.com/ionianexperience/

 

Συντελεστές παραγωγής:

Ακαδημαϊκή έρευνα: Γιάννης Δεληγιάννης

Σενάριο, Μarket research, PR & Μedia: Νατάσα Πανδή

Σκηνοθεσία και Παραγωγή: Δημήτρης Δεληνικόλας

Ζωγράφοι (με σειρά εμφάνισης): Γιώργος Πέννας, Δημήτρης Μηλιώτης, Σπύρος Κολυβάς, Ναταλία Αικατερίνη Κερκύρα

Animators: Γιώργος Ζεστανάκης, Δέσποινα Παπαδάτου, Άννα Ζερβα

Ηχητικός Σχεδιασμός: Απόστολος Λουφόπουλος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search