Print this page

Οι πραγματικές προθέσεις της Δημοτικής Αρχής

October 17, 2021 722
 
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Του Γιώργου Ζούμπου
 
Μετά από όσα ειπώθηκαν κατά τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Δ. Μεταλληνός καλεί σε συνεδρίαση στις 20 του μήνα την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και βέβαια τη Δήμαρχο.
Η πρόσκληση δείχνει ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει Παλιά Πόλη και δεν έχει καμία πρόθεση να συζητήσει επί της ουσίας για το μέλλον της. Τον ενδιαφέρει προφανώς μια προσχηματική συζήτηση για το τυπικό (νομότυπο θα ήταν πιο σωστό) μέρος και μόνο. Μόνο έτσι εξηγείται η εμμονή του να θέλει για τη λειτουργία της Παλιάς Πόλης την άποψη φορέων οι οποίοι μπορεί να έχουν μεν την καλή θέληση να βοηθήσουν, αλλά δεν έχουν σχέση με το ζήτημα ούτε ουσιαστικά ούτε τυπικά.
Καλεί πάλι ο κ. πρόεδρος για «Έγκριση Κανονισμού». Όπως και το καλοκαίρι, δεν είχε καν το … τακτ να αναφερθεί σε συζήτηση.
Τι θα συμβεί;
Θα πει ο Προϊστάμενος του Τμήματος Παλιάς Πόλης τα γνωστά, θα υπεραμυνθεί ενός αντικοινωνικού Κανονισμού όπου όλα θα είναι σωστά και όλοι οι άλλοι (δηλαδή μόνιμοι κάτοικοι, επαγγελματίες και εργαζόμενοι) θα έχουμε λάθος άποψη ή δεν θα καταλαβαίνουμε την υψηλή σημασία όσων γράφονται.
Οι προτάσεις του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων υποβλήθηκαν έγκαιρα αρκετές φορές αλλά η δημοτική αρχή τις αρχειοθέτησε στον σκουπιδοτενεκέ. Αυτό το ενδιαφέρον έχει η Δημοτική Αρχή για πραγματική διαβούλευση.
Επιγραμματικά:
Η Παλιά Πόλη έχει ήδη μισοαδειάσει από κατοίκους. Τα μπαρ και τα καφενεία ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στα πιο απίθανα καντούνια, τα rbnb αυξάνονται ταχύτατα, η ζωή στην Παλιά Πόλη έχει γίνει προβληματική. Αν η Δημοτική Αρχή ήθελε πραγματικά να παρέμβει και να βελτιώσει την κατάσταση θα το είχε ήδη κάνει. Δεν το θέλει όμως. Με τις ενέργειές της βοηθά να μετατραπεί ανεξέλεγκτα όλη η Παλιά Πόλη σε μπαρ και bnb εξυπηρετώντας ορισμένους σε πρώτη φάση και το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο σε δεύτερη.
Όσο ενωρίτερα το καταλάβουν οι εναπομείναντες κάτοικοι τόσο το καλύτερο. Όλη αυτή η ιστορία με τον «Κανονισμό» πρέπει να ακυρωθεί πριν γίνει ανεπανόρθωτη ζημία για την Παλιά Πόλη.
Οι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι οφείλουν να λάβουν δημόσια θέση. Στο δημοτικό συμβούλιο συνήθως ακούγονται μισόλογα και παίρνονται αναβολές. Να βγουν όλοι και να εκφράσουν την άποψή τους ΔΗΜΟΣΙΑ. Να ξέρουμε και εμείς ποιοι στηρίζουν την Παλιά Πόλη, ποιοι την «εχθρεύονται» και ποιοι αδιαφορούν.
 
 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.