• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Κατάληψη ξανά του 1ου-2ου ΓΕΛ Κέρκυρας - Τα αιτήματα

October 19, 2021 387

 

Από το πρωί οι μαθητές του 1ου και 2ου Λυκείου Κέρκυρας πραγματοποιού ξανά κατάληψη, ενώ υπό κατάληψη τελούν ήδη το 1ο ΕΠΑΛ, 5ο ΓΕΛ και το Γυμνάσιο - ΛΤ Αργυράδων 

Αφορμές και λόγοι για την κατάληψη 1ου & 2ου ΓΕΛ

1. Το σχολικό έτος 2019-2020 λόγω της πανδημίας (COVID-19), η ενδοσχολική εκδρομή της τότε 1ης λυκείου ακυρώθηκε. Το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ της προκαταβολής δεν επιστράφηκε ούτε μετά την πάροδο 18 μηνών όπως είχε ειπωθεί από το σχολείο.

 

2. Η επαναφορά της Τράπεζας θεμάτων για τους μαθητές από την χρονολογία γέννησης 2005 και μετά, ύστερα από ενάμιση χρόνο κλειστών σχολείων και τηλε- εκπαίδευσης.

3. Αύξηση της εξεταστέας ύλης σε μαθήματα Γενικής Παιδείας αλλά και κατεύθυνσης μετά από ένα σχετικά μεγάλο διάστημα εξ αποστάσεως παραδόσεις μαθημάτων.

4. Αλλαγή συντελεστών της ελάχιστης βάσης εισαγωγής υποψηφίων στα πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα να σημειωθεί πτώση σε ένα τεράστιο ποσοστό μαθητών όπου κατάφεραν να περάσουν σε κάποια σχολή ανεξάρτητα της προσπάθειάς τους. Ανεβάζοντας έτσι το βαθμό δυσκολίας σε ένα επίπεδο, για το οποίο η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις.

5. Στην 3η λυκείου η κατεύθυνση όπου επιλέγει ο μαθητής παίζει καίριο ρόλο για το μέλλον του. Συνεπώς φαντάζει ανήκουστο να μην επιτρέπεται σε μαθητές όπου ορίστηκαν λανθασμένα σε κάποια κατεύθυνση, να διορθώσουν την επιλογή τους, εφόσον αυτό έγινε στην προθεσμία η οποία είχε οριστεί από το υπουργείο.

Παράδειγμα αποτελούν τα συμβάντα στο 1ο ΓΕΛ, οπού αφορούσαν στην αλλαγή κατευθύνσεις τριών μαθητών της τρίτης λυκείου, οι οποίοι ενώ ενημέρωσαν άμεσα και εντός της προθεσμίας για το πρόβλημα όπου αντιμετώπιζαν με την κατεύθυνση όπου είχαν επιλέξει, αγνοήθηκαν εντελώς από τη διεύθυνση, Προσωπικό αίτημα του 2ου Λύκειο

Η ενσωμάτωση ενός τμήματος της δευτέρας λυκείου σε ήδη υπάρχοντα τμήματα, είχε ως αποτέλεσμα τα 5 τμήματα να γίνουν 4 και έτσι να προκόψει πρόβλημα συνωστισμού, παρόλο που υπήρχε δυνατότητα αποφυγής, εάν τα τμήματα διατηρούσαν την αρχική τους μορφή.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search