Print this page

Έκθεση της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης στο 4ο Πειραματικό Σχολείο της Κέρκυρας – «Αθηναγόρειο»

October 21, 2021 490

 

Στο 4ο Πειραματικό Σχολείο της Κέρκυρας – «Αθηναγόρειο» φιλοξενείται, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης, η περιοδική έκθεση «Η Κέρκυρα του 1821 και η μορφή του Ιωάννη Καποδίστρια».

Η έκθεση, που περιλαμβάνει μια σειρά χαρακτικών έργων ιστορικής σημασίας και αναφοράς της χρονικής περιόδου του 1821 και μια συλλογή της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης με μορφές των ηρώων του 1821, του ζωγράφου Παναγιώτη Μαυρόπουλου, αξιοποιείται στην εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων ιστορικής και πολιτιστικής μάθησης και καλλιτεχνικής έκφρασης των μαθητών μας.

Με τη δράση αυτή τα παιδιά, μέσω της τέχνης έρχονται σε επαφή με την Κέρκυρα του 1821, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

Το 4ο Πειραματικό Σχολείο της Κέρκυρας – «Αθηναγόρειο», υποστηρίζοντας την εφαρμογή εκπαιδευτικών καινοτομιών στην εκπαίδευση και ενισχύοντας την ανάπτυξη δημιουργικών δράσεων με τη δημιουργία και αξιοποίηση νέου εκπαιδευτικού υλικού μέσα από καινοτόμες διδακτικές πρακτικές συγχαίρει και ευχαριστεί την Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, για αυτήν την πρωτοβουλία εκπαιδευτικής παρέμβασης στα σχολεία της Κέρκυρας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.