Print this page

ΑΠΛΗΡΩΣΙΑ, ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

October 24, 2021 368

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΠΛΗΡΩΣΙΑ, ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Κάλεσμα σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα

Την Πέμπτη 21/10 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που διοργάνωσε ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων με συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. Στην σύσκεψη συμμετείχε εκπρόσωπος και από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Αυτό που αναδείχθηκε από την συζήτηση είναι η τακτική της απληρωσιάς, που για άλλη μια χρονιά ακολουθεί η δημοτική αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. Η τακτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να μην έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από την αρχή της σχολικής χρονιάς παρά το γεγονός ότι σε λίγο κλείνουν δύο μήνες στα σχολεία. Να σημειωθεί πως ο τελευταίος μισθός που πήραν ήταν τον Ιούνη! Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν και να "κοιμίσουν" τους συναδέλφους, παράγοντες της δημοτικής αρχής πετάνε στον αέρα πιθανές ημερομηνίες πληρωμής, εμπαίζοντας για άλλη μια φορά τους συναδέλφους.

Παράλληλα, η εντατικοποίηση τσακίζει κόκαλα καθώς 108 συμβασιούχοι (34 μερικής απασχόλησης και 74 πλήρους) καλούνται να κρατήσουν, εν μέσω πανδημίας, τα 103 σχολικές μονάδες καθαρές! Όπως οι ίδιοι οι συνάδελφοι καταγγέλλουν, είναι αδύνατο να γίνουν όλα όσα χρειάζονται για να είναι οι μαθητές ασφαλείς, καθώς τα χέρια δε φτάνουν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και την αυτοθυσία τους!

Ακόμα όμως και η ίδια η διαδικασία της προκήρυξης για την πρόσληψή τους αποδεικνύεται πραγματικός Γολγοθάς! Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις συναδέλφων που ο Δήμος για άλλη μια φορά υπολόγισε λάθος τα μόρια, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία και τα κριτήρια είναι γνωστά! Τα λάθη αυτά βέβαια "βγάζουν μάτι" αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για τον λόγο για τον οποίο έγιναν! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα συμβάσεις συναδέλφων να μετατρέπονται εν ριπή οφθαλμού από πλήρους σε μερικής απασχόλησης και να μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο και από περιοχή σε περιοχή. Όσον δε αφορά την διαδικασία των ενστάσεων, συνάδελφοι καταγγέλλουν ότι δεν τους επέτρεψαν να τις καταθέσουν!

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η αβεβαιότητα σε σχέση με την απένταξη των συναδέλφων από τα βαρέα και ανθυγιεινά, πράγμα που εκτός των άλλων μεταφράζεται και σε ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα των απολαβών τους!

Κερασάκι στην τούρτα είναι και η άσχημη συμπεριφορά από μερίδα διευθυντών σχολείων απέναντι στους συναδέλφους με απειλές και τρομοκρατία. Δυστυχώς, τα φαινόμενα αυτά ούτε μεμονωμένα είναι ούτε τυχαία!

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με όσα αντίστοιχα συμβαίνουν στους συναδέλφους του Δήμου της Βόρειας Κέρκυρας με την "μαύρη εργασία', την απληρωσία, την εντατικοποίηση και την τρομοκρατία ακόμα και από την ίδια την δημοτική αρχή, δείχνουν ότι οι συνάδελφοι θα πρέπει να πουν ένα μεγάλο "ως εδώ!" Το ίδιο που θα πρέπει μαζί τους να πουν γονείς και εκπαιδευτικοί!

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφάρμοσαν όλες οι δημοτικές αρχές διαχρονικά, ως το μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης! Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της υποστελέχωσης και στον τομέα της καθαριότητας, με τις συμβάσεις ομηρίας ορισμένου χρόνου, που για ακόμα μία χρονιά θα ανακυκλώσουν την ανεργία, χωρίς να καταφέρνουν να λύσουν το συνεχές ζητούμενο της καθαριότητας των σχολείων.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι οι συνάδελφοι δεν έχουν σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα!

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που υπακούει στην λογική ότι δεν υπάρχει ευρώ για τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού μας αλλά περισσεύουν για φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις-δωράκια προς τους μεγαλοεργοδότες, εξοπλισμούς κλπ.

Επειδή το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους στην καθαριότητα των σχολείων, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και καλεί σε κοινή σύσκεψη τους συναδέλφους συμβασιούχους, τα Σωματεία των εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων την Κυριακή 7 Νοέμβρη στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για να συζητήσουμε την οργάνωση και την κλιμάκωση του αγώνα μας!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.