• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Θέσεις της “ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ” για την αντιμετώπιση της κρίσης Covid 19

April 22, 2020 521

Θέσεις της “ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ” για την αντιμετώπιση της κρίσης Covid 19

ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Covid 19

Μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων, που θα αποτρέψει την κατάρρευση εκατοντάδων Δήμων τους επόμενους μήνες, από την μείωση των ανταποδοτικών εσόδων αλλά και από συσσωρευμένες υποχρεώσεις και όχι με δανεισμό, που προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού προκειμένου να ενισχυθούν οι προνοιακές δομές του Δήμου, έμφαση δίνουμε στο βοήθεια στο σπίτι και της Δημοτικής Φωλιάς.
Άμεση στελέχωση και στήριξη των υπηρεσιών καθαριότητας και κοινωνικών δράσεων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Άμεσες προσλήψεις κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων από τους Δήμους, για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.
Αναστολή τουλάχιστον έως την 31-12-2020 της καταβολής μισθωμάτων προς τους ΟΤΑ από επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που μισθώνουν για επαγγελματική χρήση ακίνητα του δημοσίου και η επαγγελματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί λόγω της διάδοσης του ιού COVID 19 .
Ρύθμιση για την καταβολή μισθωμάτων, σε περίοδο 24 μηνών, μετά την αναστολή καταβολής.
Την απαλλαγή από την καταβολή τελών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για όσες επιχειρήσεις δεν κάνουν χρήση του παραχωρημένου χώρου, λόγω υποχρεωτικής διακοπής ή περιορισμού της δραστηριότητάς τους και για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν οι περιορισμοί
Πλήρης απαλλαγή από την καταβολή των τελών διαμονής παρεπιδημούντων και για τις επιχειρήσεις που συνεχίζουν την λειτουργία τους, με αυστηρούς όμως περιορισμούς υπό το καθεστώς της διανομής προϊόντων και take away, για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί με επιπλέον τρείς μήνες από την άρση τους. .
Απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού, όλων των εργαζομένων που η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή ή λύθηκε με καταγγελία από τον εργοδότη ή αποχώρησαν οικειοθελώς από την 1η Μαρτίου 2020 κ μετά.
Λόγω της απώλειας μεγάλου ποσοστού εσόδων των Δήμων, να υπάρξει πρόβλεψη ειδικού μειωμένου τιμολογίου ρεύματος και καυσίμων
Χορήγηση σε όλους τους υπαλλήλους του Δημόσιου Τομέα και των Ο.Τ.Α. υλικών για την προσωπική τους υγιεινή και ασφάλεια (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κλπ.)
Άμεση ενεργοποίηση κινητών μονάδων υγείας για τον υποχρεωτικό έλεγχο εργαζομένων που είναι εκτεθειμένοι σε καθημερινή επαφή με κοινό και σε ειδικές ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.
Ρύθμιση για την καταβολή μισθωμάτων, σε περίοδο 24 μηνών, μετά την αναστολή καταβολής.
Απαλλαγή των ευπαθών ομάδων από τα τέλη ύδρευσης όσο διαρκούν τα μέτρα επιπλέον των τριών μηνών από την άρση τους.
Απαλλαγή των ευπαθών ομάδων από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού όσο διαρκούν τα μέτρα επιπλέον των τριών μηνών από την άρση τους.
Επιδότηση από το Δήμο μαθητών με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια προκειμένου να προμηθευτούν υπολογιστές προκειμένου να μπορέσουν να συμμετέχουν στην τηλεεκπαίδευση.
Χρηματοδότηση καμπάνιας που θα αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, προκειμένου να ενισχυθεί ο βασικός κλάδος οικονομίας του νησιού.
Καθιέρωση μηνιαίου επιδόματος για κάθε γιατρό που αναλαμβάνει υπηρεσία στο Γ.Ν.Κ. στα πρότυπα της περιφέρειας.
Δημιουργία σχεδίου για την πραγματοποίηση μαζικών Τεστ στον Covid 19 σε συνεργασία με το Γ.Ν.Σ.Κ. και την πολιτική προστασία.
Συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα συνεδριάζει ανά βδομάδα και θα αφορά την διαχείριση της κρίσης.
Συμβολή της Πολιτικής Προστασίας στην τήρηση των μέτρων υγιεινής σε εργασιακούς χώρους σε συνεργασία με το εργατικό κέντρο και τα σωματεία των εργαζομένων.
Τακτικές απολυμάνσεις δημόσιων χώρων, κάδων και οχημάτων Δήμου.
Απολυμάνσεις στον καταυλισμό των Ρομά
Ενημέρωση για τις υγειονομικές συνθήκες στις φυλακές Κέρκυρας και προγραμματισμός απολυμάνσεων.
Τι γίνεται με τις δομές που φιλοξενούν κόσμο;
Συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο για την ενημέρωση των εργαζομένων του Δήμου.
Συντονισμός με ΟΛΚΕ και αεροδρόμιο για ελέγχους σε επιβάτες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search