• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

UNESCO είπατε;

October 30, 2021 68
 
Του Γιώργου Ζούμπου
 
Η αφαίρεση της πινακίδας ενός καταστήματος στο κέντρο της Παλιάς Πόλης το οποίο έχει την ίδια χρήση επί τρεις γενιές (ωρολογοποιείο), επιβεβαιώνει όσα γράφονται κατά διαστήματα.
Η Παλιά Πόλη πρέπει να μετατραπεί σε ένα τεράστιο μπαρ με μουσική στη διαπασών όλο το 24ωρο. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να φεύγουν οι μόνιμοι κάτοικοι και αργότερα και οι τωρινοί επαγγελματίες που κάνουν άλλες δουλειές.
Για αυτό και όλα έχουν γεμίσει καρέκλες και τραπέζια. Καντούνια, σκαλινάδες, αδιέξοδα, τα πάντα. Και για αυτά τσιμουδιά από Δήμο και Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Η επίκληση της εμφάνισης των μορφολογικών στοιχείων του κτιρίου είναι προφάσεις και μόνο.
Η Παλιά Πόλη έχει διαλυθεί κυριολεκτικά με ευθύνη του Δήμου Κερκυραίων και όλο το πρόβλημα είναι η ταμπέλα. Στο μεταξύ τσιμουδιά οι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ότι πει το Γραφείο Παλιάς Πόλης, το οποίο αντιμετωπίζει την πόλη σαν σωρό ντουβαριών και όχι σαν κατοικημένο χώρο, και τέλος.
Από κοντά ζητωκραυγάζουν για την ενέργεια οι μη κάτοικοι της Παλιάς Πόλης και μπράβο τους. Να μην υπάρχουν και ενοχλητικοί που θέλουν να ζήσουν και να δουλέψουν σε αυτήν.
Μπαρ- Bnb -καφέ (όχι καφενεία) - fastfood- εστιατόρια και όχι ενοχλητικοί τύποι. Αυτό σημαίνει πόλη του καταλόγου Unesco.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« December 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search