Print this page

UNESCO είπατε;

October 30, 2021 540
 
Του Γιώργου Ζούμπου
 
Η αφαίρεση της πινακίδας ενός καταστήματος στο κέντρο της Παλιάς Πόλης το οποίο έχει την ίδια χρήση επί τρεις γενιές (ωρολογοποιείο), επιβεβαιώνει όσα γράφονται κατά διαστήματα.
Η Παλιά Πόλη πρέπει να μετατραπεί σε ένα τεράστιο μπαρ με μουσική στη διαπασών όλο το 24ωρο. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να φεύγουν οι μόνιμοι κάτοικοι και αργότερα και οι τωρινοί επαγγελματίες που κάνουν άλλες δουλειές.
Για αυτό και όλα έχουν γεμίσει καρέκλες και τραπέζια. Καντούνια, σκαλινάδες, αδιέξοδα, τα πάντα. Και για αυτά τσιμουδιά από Δήμο και Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Η επίκληση της εμφάνισης των μορφολογικών στοιχείων του κτιρίου είναι προφάσεις και μόνο.
Η Παλιά Πόλη έχει διαλυθεί κυριολεκτικά με ευθύνη του Δήμου Κερκυραίων και όλο το πρόβλημα είναι η ταμπέλα. Στο μεταξύ τσιμουδιά οι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ότι πει το Γραφείο Παλιάς Πόλης, το οποίο αντιμετωπίζει την πόλη σαν σωρό ντουβαριών και όχι σαν κατοικημένο χώρο, και τέλος.
Από κοντά ζητωκραυγάζουν για την ενέργεια οι μη κάτοικοι της Παλιάς Πόλης και μπράβο τους. Να μην υπάρχουν και ενοχλητικοί που θέλουν να ζήσουν και να δουλέψουν σε αυτήν.
Μπαρ- Bnb -καφέ (όχι καφενεία) - fastfood- εστιατόρια και όχι ενοχλητικοί τύποι. Αυτό σημαίνει πόλη του καταλόγου Unesco.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.