Print this page

Με αυταρχισμό δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία

November 15, 2021 695

ΜΕ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Η Δημοτική Αρχή πρωταγωνίστησε σε ένα ακόμη επεισόδιο αυταρχισμού στους εργαζόμενους του Δήμου. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό της μπήκαν οι εργαζόμενοι των Κ.Ε.Π.

Με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, οι υπάλληλοι των Κ.Ε.Π. βρίσκονται σε αδιέξοδο. Εκτός της ιδιαίτερα βεβαρημένης εργασίας τους λόγω των πολλών αντικειμένων που εκτελούν και της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, καλούνται να ασκούν και τα καθήκοντα του φύλακα – ελεγκτή των προϋποθέσεων που ισχύουν για την είσοδο των πολιτών στις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα από τη μια να σπαταλούν ώρες, πέρα και έξω από τα καθήκοντά τους, και από την άλλη πολλές φορές να έρχονται σε αντιπαράθεση με τους πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν από τα Κ.Ε.Π., με κίνδυνο κάποιες φορές και της σωματικής τους ακεραιότητας (όπως συνέβη στο Κ.Ε.Π. Αχιλλείων που οι υπάλληλοι εκεί δέχτηκαν βρισιές και απειλές για ξυλοδαρμό).

Αντί λοιπόν η Δημοτική Αρχή να σκύψει πάνω στο πρόβλημα, μέσω υπηρεσιακών παραγόντων, που επισκέφθηκαν το Κ.Ε.Π. της πόλης, προχώρησε σε απειλές προς τους εργαζόμενους για τιμωρίες και πιθανή αλλαγή θέσης εργασίας, ώστε να τους αναγκάσουν να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα την άθλια αυτή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Θεωρούμε απαράδεκτη και επικίνδυνη την πολιτική της Δημοτικής Αρχής προς τους εργαζόμενους και τον Κερκυραϊκό λαό, η οποία ταυτισμένη με την αντεργατική και αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ, σαν έτοιμη από καιρό αντί:

ü να διεκδικεί τις αναγκαίες και μόνιμες προσλήψεις για το Νοσοκομείο και την Π.Φ.Υ. στην Κέρκυρα,

ü να απαιτεί ενίσχυση των κλιμακίων του ΕΟΔΥ και δωρεάν μαζικά τεστ για το λαό,

ü να διεκδικεί την ενίσχυση του προσωπικού στα Κ.Ε.Π. με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να λυθούν τα ζητήματα αυτά που έχουν προκύψει για τους εργαζόμενους των Κ.Ε.Π. και τους πολίτες,

προωθεί την επιλογή της κυβέρνησης να μετατρέψει τους εργαζομένους, όπως και τους επαγγελματίες, σε «χωροφύλακες», τη στιγμή που έχει αποτύχει να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, μεταθέτει την ευθύνη στο ατομικό επίπεδο και μάλιστα με όρους εκφοβισμού.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν σε απειλές και εκβιασμούς και να παλέψουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους για μαζικές προσλήψεις στους Δήμους με μόνιμο προσωπικό, να διεκδικήσουν μέτρα και όρους προστασίας της υγείας.

15/11/2021

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.