• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στους επαγγελματίες της πόλης

November 17, 2021 521

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δελτίο τύπου

Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία σε καταστήματα εστίασης αλλά και σε εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Πόλης, με αφορμή την πανελλαδική απεργία των επαγγελματιών εστίασης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και τα οποία επιδεινώθηκαν με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της πανδημίας. Τα μέτρα αυτά, όπως χαρακτηριστικά είπαν οι επαγγελματίες, τους έχουν μετατρέψει σε «χωροφύλακες» με το φόβο των τσουχτερών προστίμων και βέβαια δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση απάντηση στην έξαρση της πανδημίας. Αντίθετα τα νέα περιοριστικά μέτρα χτυπούν το εισόδημά τους και έχουν βάλει σε κίνδυνο το μέλλον των επιχειρήσεων τους.

Φάνηκε η διάθεση για αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους αλλά και η απογοήτευση για τη απραξία των τοπικών συνδικαλιστικών οργάνων τους.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ ενημέρωσε τους επαγγελματίες για τη σχετική ερώτηση που κατέθεσε το Κόμμα στη Βουλή καθώς και την προηγούμενη πρόταση νόμου, σχετικά με τα προβλήματα των μικρών επαγγελματιών. Τους κάλεσε σε αγωνιστική δράση απέναντι στην επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση, η οποία ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει φράγκο για την στήριξη των μικροεπιχειρήσεων που πλήττονται αλλά την ίδια ώρα μοιράζει 32 δις μέσω του ταμείου ανάκαμψης στους μονοπωλιακούς ομίλους. Τους κάλεσε να συμμετέχουν μαζικά στους συλλόγους και τις ενώσεις τους ώστε να αλλάξουν τους συσχετισμούς με στόχο να γίνουν διεκδικητικοί με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες.

Ως ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, χαιρετίζουμε το καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και στην Κέρκυρα, που αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση στα μέτρα και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης.

Ο αγώνας αυτός είναι απαραίτητος και πρέπει να συνεχιστεί. Οι επαγγελματίες μπορούν και πρέπει να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους, που πλήττονται από τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές.

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει αναλυτικά τις προτάσεις του για την ουσιαστική ανακούφιση των επαγγελματιών:

· Θωράκιση τώρα του δημόσιου συστήματος υγείας, μέτρα προστασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα ΜΜΜ.

· Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη του κράτους.

· Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη για τους επαγγελματίες που θα πληγούν από το νέο κύμα της πανδημίας.

· Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.

· Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής στο 100% για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

· Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όλους τους μήνες που ήταν κλειστοί ή παραμένουν με περιοριστικά μέτρα.

· Κρατική επιδότηση που καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος – Καμία διακοπή ρεύματος.

· Διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της καραντίνας και διαγραφή μέρους των συσσωρευμένων χρεών των προηγούμενων χρόνων σε εφορία και τράπεζες (καταρχήν τόκοι, πρόστιμα, αλλά και το 30% του υπόλοιπου χρέους) για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ

· Μετάθεση όλων των ρυθμίσεων για χρέη σε εφορία, τράπεζες, εισφορές για τουλάχιστον 6 μήνες

· Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

· Άμεση και χωρίς όρους 100% αποζημίωση για όσους πληγήκαν απ’ τις καταστροφικές πλημμύρες του Οκτώβρη.

 

Η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search