Print this page

Κοροϊδεύουν...

November 21, 2021 642
 
 
Του Γιώργου Ζούμπου*
 
Όταν μετά από μήνες οι ιδιοκτήτες μιας πολυκατοικίας συμφωνούν να επισκευάσουν τους εξωτερικούς τοίχους του οικήματος, ξαφνικά πληροφορούνται ότι μόνο για να εκδοθεί η οικοδομική άδεια , ελέω ΚΑΣ, χρειάζεται περίπου ένας χρόνος. Αν στο μεταξύ πέσει κάποιο τούβλο σε κάποιο κεφάλι, τρέχουν και δε φτάνουν οι ιδιοκτήτες.
Να μην αναφερθούμε στο κόστος της άδειας και στο κόστος της επισκευής το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο κόστος για παρόμοια εργασία εκτός Παλιάς Πόλης.
Αν δε εφαρμοστούν και όσα προτείνει μέσω του Κανονισμού το μονομελές Γραφείο Παλιάς Πόλης του Δήμου, αντιλαμβάνεστε ότι πραγματικά ο Δήμος προωθεί το άδειασμα της Παλιάς Πόλης. Ούτε λέξη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Αφού δεν τους θέλουν.
Η ένταξη στην ΟΥΝΕΣΚΟ κατέληξε να πνίγει αργά αλλά σταθερά την Παλιά Πόλη. Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και βλέποντας τι ετοιμάζει η δημοτική αρχή, καλύτερα έξω από την ΟΥΝΕΣΚΟ ώστε να επιζήσει η Παλιά Πόλη σαν ζωντανός οργανισμός και όχι σαν σωρός από πέτρες και τούβλα όπως την θέλει η δημοτική αρχή με τεκμηρίωση του προαναφερθέντος μονομελούς γραφείου.
'Αλλωστε σε τι ωφελήθηκε η Παλιά Πόλη από την ένταξη; Μήπως φήμη; Την είχε έτσι κι αλλιώς. Μήπως χρηματοδοτήσεις για έργα; Αυτό υπονοήθηκε έμμεσα στην αρχή, αλλά ήταν προφανές ότι δεν ίσχυε. Το μόνο που επιτεύχθηκε ήταν να χαθεί κάθε ίχνος ποιότητας ζωής των κατοίκων και όλα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Έτσι η Παλιά Πόλη αδειάζει σταδιακά από τους μονίμους κατοίκους και γεμίζει ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφέ (όχι καφενεία), φαστφουντάδικα κάθε είδους και τραινάκια και διώροφα λεωφορεία που αλωνίζουν με άδειες του Δήμου (ο οποίος κατά τα άλλα θα βάλει, λέει, τάξη στο κυκλοφοριακό).
Οι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει στην πόλη και το κορυφαίο, ο διαβόητος Κανονισμός είναι σε διαβούλευση από ομάδα καλών μεν θελήσεων (δεν το αμφισβητούμε) αλλά ασχέτων με τη λειτουργία της Παλιάς Πόλης.
Είναι αυτονόητο ότι άλλο περπατάω στην Παλιά Πόλη και άλλο ζω στην Παλιά Πόλη. Αυτή η διαφορά δυστυχώς δεν γίνεται αντιληπτή ή - για να ακριβολογούμε- δεν επιθυμούν να την καταλάβουν.
Καταλαβαίνετε τώρα γιατί οι δημοτικοί άρχοντες ενοχλούνται πολύ από την παρουσία και τη δραστηριότητα του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης;
 
*Από το FACEBOOK
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.