• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Αντιφάσεις και σύγχυση για τον θάνατο 53χρονου – Νέα ιατροδικαστική έρευνα

April 26, 2020 4644

 

Αντιφάσεις, σύγχυση και ποικίλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία του νησιού από αλληλοαναιρούμενες πληροφορίες όσον αφορά θάνατο 53χρονου άντρα. Και όλα, γιατί η έγκυρη ενημέρωση συνθλίβεται στις συμπληγάδες της έλλειψης ενημέρωσης από το ΓΝ Κέρκυρας και κυρίως τους τοπικούς φορείς, σχετικά με τον κορωνοϊό  και τον ανταγωνισμό πολλών τοπικών ιστοσελίδων στο κυνήγι της «πρωτιάς» και τις εντυπωσιοθηρίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τον θάνατο ενός συνανθρώπου μας δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο Ιατροδικαστή Κέρκυρας Γιάννης Αιβατίδης υποστηρίζει ότι ο53χρονος  άντρας πέθανε στο σπίτι του. Η σορός του μεταφέρθηκε στα ΤΕΠ του ΓΝ Κέρκυρας τη Δευτέρα και την Πέμπτη έγινε η νεκροψία. Από αυτή προέκυψε ότι  ο θάνατος του 53χρονου προήλθε από ιογενή πνευμονία (με ευρήματα που σχετίζονται με τον covid-19), ενώ, ο εκλιπών είχε και υποκείμενα νοσήματα. Ειδοποίησε μάλιστα τον ΕΟΔΥ, τους συγγενείς και όλους τους εμπλεκόμενους.

Ακριβώς  τα αντίθετα υποστηρίζει ο ΕΟΔΥ, που θεωρεί ότι δεν έγινε τεστ pcr και εργαστηριακός έλεγχος είτε στο Ινστιτούτο Παστέρ είτε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων και ζήτησε την εκ νέου δίωξη του ιατροδικαστή Αϊβατίδη.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λ. Ρουμπάτης  σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι το Νοσοκομειο ενημερώθηκε 48ωρες μετά για το συγκεκριμένο περιστατικό και μάλιστα ενώ ήδη είχε γίνει η ταφή του 53χρονου.

Έχει δοθεί η εντολή να γίνει τεστ σε όσους νοσηλευτές ήρθαν σε επαφή με την σορό αλλά και απολύμανση στους χώρους όπου έγινε η νεκροψία και όπου αλλού χρειάστηκε.

Ωστόσο, στην υπόθεση παρενέβη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δ. Λαμπρίδης ο οποίος παρήγγειλε σύνταξη δικογραφίας για την διακρίβωση των συνθηκών θανάτου του 53χρονου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search