• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Βολτάρουμε σε 4 από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά της Κέρκυρας– Ο χειμώνας της πάει πολύ! - Πέλεκας - Σωκράκι - Αργυράδες - Παλιά Περίθεια

November 28, 2021 6957

 

Κέρκυρα:  Βολτάρουμε σε 4 από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά – Ο χειμώνας της πάει πολύ! - Πέλεκας - Σωκράκι - Αργυράδες - Παλιά Περίθεια

Από
 Λίτσα Αναστασάκη

Η Κέρκυρα έχει αγαπηθεί ανά τον κόσμο για τις όμορφες παραλίες της και γενικά για τον καλοκαιρινό της αέρα, αφού αποτελεί κάθε χρόνο must προορισμό για διακοπές. Ωστόσο, διαθέτει υπέροχα ορεινά χωριά και εμείς βολτάρουμε σε 4 από αυτά, αφού ο χειμώνας τους πάει πολύ!

Η Κέρκυρα έχει υπέροχες παραλίες, γραφική Παλιά Πόλη, κατάφυτες γωνιές αλλά και φιλόξενους ανθρώπους. Ένα νησί που σφύζει από ζωή και οι ντόπιοι έχουν τόσες πολλές ιστορίες να διηγηθούν στους επισκέπτες και άλλα τόσα αξιοθέατα να δείξει.

Κέρκυρα όμορφα ορεινά χωριά

Πέρα όμως από τα γνωστά και συνηθισμένα, η Κέρκυρα, ένα από τα ωραιότερα νησιά του Ιονίου, αγαπά τον χειμώνα και εκείνος… την λατρεύει. Και για του λόγου το αληθές, κάνουμε μια βόλτα σε 4 από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά του νησιού, που έχουν να προσφέρουν υπέροχες εικόνες…

 

4 ορεινά χωριά με ιστορία & παράδοση

Πέλεκας

Κέρκυρα όμορφα ορεινά χωριά Πέλεκας πανοραμική

Χτισμένο πάνω σε έναν λόφο, απέχει μόλις 15 χλμ. από το κέντρο της Κέρκυρας. Στην μικρή του πλατεία αξίζει να κάνετε μια στάση για καφέ και γλυκάκι, ενώ μια βόλτα στα στενά για να θαυμάσετε τα χρωματιστά σπιτάκια του επιβάλλεται. Στο Παρατηρητήριο του Κάιζερ θαυμάστε το πιο ρομαντικό ηλιοβασίλεμα!

Κέρκυρα όμορφο ορεινό χωριό Πέλεκας με πέτρινα σπίτια

Το ελληνικό νησί που μοιάζει με την… Κύπρο – Το “δίδυμο” αδελφάκι της με την άγρια ομορφιά!

Σωκράκι

Ένα από τα ομορφότερα χωριά της Κέρκυρας , το χρωματιστό Σωκράκι βρίσκεται 23 χλμ. μακριά από το κέντρο της πόλης. Το βασικό πλεονέκτημα του χωριού είναι η υπέροχη θέα προς τα Διαπόντια νησιά, αλλά και προς το νότο σε ολόκληρη την πόλη της Κέρκυρας και τα νησιά Βίδο και Λαζαρέτο. 

Κέρκυρα όμορφα ορεινά χωριά όπως το Σωκράκι από ψηλά

Με ωραία πλακόστρωτα καντούνια, ελαιοτριβεία, δύο πανέμορφες πλατειούλες, παραδοσιακά καφενεία και φυσικά εντυπωσιακές εκκλησίες που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, θα σας αποζημιώσει.

 

Κέρκυρα όμορφα ορεινά χωριά Σωκράκι στενά σοκάκια

 

Αργυράδες

Κέρκυρα όμορφα ορεινά χωριά Αργυράδες

Χωριό με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό και ιστορικό ενδιαφέρον, αποτελεί παραδοσιακό οικισμό από το 1977. Βρίσκεται περίπου 30 χλμ. από το κέντρο της πόλης και είναι ίσως από τα πιο καλοδιατηρημένα χωριά του νησιού στα οποία μπορείτε να περιπλανηθείτε και να χαθείτε στα στενά καντούνια του. Μη χάσετε την εκπληκτική θέα από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

Κέρκυρα όμορφα ορεινά χωριά Αργυράδες σπίτι

Παλιά Περίθεια

Κέρκυρα όμορφα ορεινά χωριά  Παλιά Περίθεια πέτρινα σπίτια

Το αρχαιότερο χωριό της Κέρκυρας , βρίσκεται σε υψόμετρο 440 μέτρων και κατοικείται μόνιμα από μόλις 3 ανθρώπους! Εδώ θα δείτε σπίτια εξαιρετικής ενετικής αρχιτεκτονικής και μοναδικές εκκλησίες. Για τους Κερκυραίους αποτελεί αγαπημένο κυριακάτικο προορισμό για βόλτα ή φαγητό.

ΠΗΓΗ: travelstyle.gr (26 Νοέμβρη 2020)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search