Print this page

Σωματείο Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας: Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων συμβασιούχων στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

November 29, 2021 3624

 

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα του Νοσοκομείου για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 1ης Δεκεμβρίου

Η ανακοίνωση

Ως Σωματείο Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων συμβασιούχων στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα τους για σταθερή και μόνιμη δουλειά ς με δικαιώματα!
Οι συνάδελφοι καθαριστές μετά από χρόνια ομηρίας από τον εργολάβο σε συνθήκες εργασιακής εκμετάλλευσης, έγιναν τα τέσσερα τελευταία χρόνια συμβασιούχοι με εργοδότη το Δημόσιο, με ημερομηνία λήξης και με την αγωνία κάθε φορά ανανέωσης των συμβάσεων τους.
Η επερχόμενη λήξη των συμβάσεων των συναδέλφων και η συζήτηση που έχει ανοίξει για επιστροφή εργολάβου στην καθαριότητα του ΓΝΚ, δείχνει την πολιτική και την κατεύθυνση τόσο των διοικήσεων των νοσοκομείων όσο και της κυβέρνησης , να βάλουν μέσα στα νοσοκομεία ιδιώτες και εργολάβους σε μια σειρά υπηρεσιών που ξεκίνησε με πρόφαση τις αναστολές εργασίας που επιβλήθηκαν αρχές Σεπτεμβρίου
Ήδη με την έναρξη των αναστολών , εργολάβος ανέλαβε μέρος των υπηρεσιών καθαριότητας . Τυχόν παραμονή και επέκταση της εργολαβικής δραστηριότητας στο τομέα της καθαριότητας αλλά και άλλους τομείς του νοσοκομείου πέραν της χειροτέρευσης των συνθηκών και όρων εργασίας των συναδέλφων, μισθολογικά και ασφαλιστικά, δεν ωφέλει και οικονομικά το ίδιο το Νοσοκομείο αυξάνοντας το κόστος των υπηρεσιών αυτών.
Επιπλέον η διαρκής ομηρία ανανέωσης ή μη των συμβάσεων απέναντι σε ένα προσωπικό που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες πρέπει να τελειώνει. Άμεσα να διεκδικηθεί η μόνιμη και σταθερή εργασία.
Στηρίζουμε τις στάσεις εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι συνάδελφοι συμβασιούχοι στην καθαριότητα του ΓΝΚ από τις 29/11 έως τις 2/12 (13:00-15:00 και 21:00-23:00) , καλούμε σε μαζική συμμέτοχη στην απεργία στις 1/12 και διεκδικούμε:
·Να σταματήσουν εδώ & τώρα όλοι οι σχετικοί διαγωνισμοί και διαδικασίες για να εισέλθουν εργολάβοι στο ΓΝΚ
·Να μην χάσει κανένας εργαζόμενος την δουλειά του
·Προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας, που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες για καθαριότητα
·Πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά δικαιώματα
·Ενταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά
·Να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους τόσο οι συνάδελφοι στην καθαριότητα όσο και οι υπόλοιποι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με 2 rapid test την εβδομάδα -να σταματήσει η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τον εμβολιασμό ως όχημα για να υλοποιήσει τα αντεργατικά της σχέδια και να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.