Print this page

Αναβλήθηκε η συζήτηση για τον covid-19 στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων

April 27, 2020 473

 

Με τηλεσυνδρίαση πραγματοποιήθηκε η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας.

Στην αρχή της συνεδρίασης αποφασίστηκε η αναβολή των δύο πρώτων θεμάτων που αφορούσαν την ενημέρωση ως προς τα μέτρα προστασίας που έχει λάβει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid 19 και συζήτηση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί από τις δημοτικές παρατάξεις καθώς και η συζήτηση για τη στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τα θέματα θα συζητηθούν σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες χωρίς άλλα ζητήματα στην ημερήσια διάταξη πλην ίσως του ν/σ που αφορά την αλλαγή λειτουργίας των ΦΟΣΔΑ.

Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός της πόλης και στην περιοχή των νέων εργατικών κατοικιών, ο κ. Πουλής ζήτησε μόνιμο γιατρό στο ΕΚΑΒ της Κέρκυρας και διορισμό διασωστών ενώ η εντεταλμένη σύμβουλος παιδείας Μ. Ζερβού ανακοίνωσε ότι τα τρόφιμα που προορίζονταν για τους κλειστούς παιδικούς σταθμούς, προωθούνται είτε στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είτε στους δικαιούχους του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι».

Κατά τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης έγινε εκλογή της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου. Το σώμα εξέλεξε πρόεδρο της Επιτροπής την Δημοτική Σύμβουλο Μαρία Ζερβού με αναπληρώτρια την Χρυσούλα Τόμπρου, τακτικό μέλος τον Δημοτικό Σύμβουλο Σπ. Πουλή και αναπληρωτή τον Γ. Βαρότση και ως τακτικό ειδικευμένο μέλος την κα Ειρήνη Σκορδίλη με αναπληρωτή τον κ. Σπ. Ατσοπάρδη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης την ανάθεση σε ιδιώτη μελετητή του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Εισηγούμενος το θέμα ο κ. Ν. Καλόγερος σημείωσε ότι η διαφορά του ΣΒΑΚ με τον παραδοσιακό συγκοινωνιακό σχεδιασμό είναι ότι ο τελευταίος αφορά κυρίως την κίνηση των οχημάτων ενώ το ΣΒΑΚ επικεντρώνεται στον άνθρωπο και την προστασία του περιβάλλοντος, ορίζοντας και χρηματοδοτώντας αντίστοιχες δράσεις.

Παράλληλα αποφασίστηκε η κατάθεση αιτήματος παραχώρησης από το Νοσοκομείο της Κέρκυρας, του οικοπέδου και του κτηρίου της παλιάς νοσηλευτικής σχολής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας ενέκρινε τέλος την έκδοση ψηφίσματος που αφορά την ανάπτυξη αυτοδιαχειρζόμενου ΕΚΑΒ στο νησί καθώς και ανεξάρτητης ΥΠΕ στα Ιόνια Νησιά με έδρα την Κέρκυρα.

 ΠΗΓΗ: ert.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.