Print this page

Για την πορεία υλοποίησης εργασιών στο 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας

December 06, 2021 490

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ερώτηση για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 07/12/2021

ΘΕΜΑ: «Πορεία υλοποίησης εργασιών στο 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας»

Έντονη είναι η ανησυχία της σχολικής κοινότητας του 4ο Γενικού Λυκείου Κέρκυρας για την πορεία των έργων ανέγερσης της νέα σχολικής μονάδας. Η ανησυχία αυτή είναι απολύτως δικαιολογημένη καθώς το κτηριακό ζήτημα του σχολείου αυτού απασχολεί εδώ και δεκαετίες. Ήδη το τελευταίο διάστημα έχουν δοθεί νέες παρατάσεις για την ολοκλήρωση του έργου με την τελευταία να λήγει στις 31/12/2021, όταν και το έργο θα πρέπει να έχει παραδοθεί στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με προηγούμενες δεσμεύσεις κατά το τρέχον σχολικό έτος το σχολείο θα στεγαζόταν στο νέο σχολικό συγκρότημα, κάτι το οποίο δεν υλοποιήθηκε.

Για το θέμα αυτό, συνεδρίασε το Σχολικό Συμβούλιο του 4ου ΓΕΛ με τη νέα του σύνθεση (μέλος του οποίου είναι και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο μας) και αποφάσισε να απευθυνθεί με έγγραφό προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες για μία ενημερωτική συνάντηση. Το έγγραφό αυτό στάλθηκε από το Διευθυντή του 4ου ΓΕΛ στις 2/11/2021 και ακόμη, ένα μήνα μετά, δεν έχει δοθεί η οποιαδήποτε απάντηση.

Να σημειώσουμε, ότι μία επίσκεψη στο χώρο του σχολείου αρκεί για να πειστεί κάποιος ότι η λειτουργία του στις υπάρχουσες συνθήκες της πανδημίας κάνει επιτακτική την αποπεράτωση του έργου και τη μεταφορά του σχολείου στο νέο κτήριο.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο Κος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Υποδομών & Δικτύων:

· Θα ολοκληρωθεί η κατασκευή και θα παραδοθεί το έργο στις 31/12/2021 όπως προβλέπεται από την τελευταία παράταση του έργου;

· Προτίθεστε να προγραμματίσετε μία ενημέρωση, με τα μέλη του Σχολικού Συμβουλίου, σχετικά με την πορεία των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα περάτωσης του έργου;

Μπορμπότης Γιάννης

Πιέρρης Γιάννης

Χαραλάμπους Μυρσίνη

06/12/2021

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.