• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

ΛΑΣΥ: Τρεις μέρες χωρίς νερό οι Συναράδες

December 26, 2021 442

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΟΙ ΣΙΝΑΡΑΔΕΣ

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους κατοίκους των Σιναράδων αφού παραμονή, ανήμερα και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, τα περισσότερα σπίτια του χωριού έμειναν χωρίς νερό και ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα λυθεί το πρόβλημα.

Η απαξίωση, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση της ΔΕΥΑΚ έχει ως αποτέλεσμα να προκύπτουν συνεχώς βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης του νησιού. Την ίδια στιγμή που ακριβοπληρώνουμε το νερό, οι εγκαταστάσεις και το δίκτυο δεν συντηρούνται όπως πρέπει και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων τα αποτελέσματα τα βιώνουμε καθημερινά όλοι μας.

Η απαξίωση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης φέρνει από την πίσω πόρτα τη λογική της ιδιωτικοποίησης και της παράδοσής τους σε επιχειρηματίες, που βλέπουν ένα κερδοφόρο πεδίο δραστηριότητας μπροστά τους. Όλα αυτά πάντα σε βάρος των λαϊκών οικογενειών που θα επωμιστούν για μία κόμη φορά το κόστος.

Σε μία περιοχή με ένα από τα υψηλότερα επίπεδα βροχοπτώσεων σε όλη την Ελλάδα, δεν μας αξίζει να κουβεντιάζουμε για το αν θα έχουμε νερό στα σπίτια μας. Επίσης, δε μας αξίζει να έχουμε ήδη βγάλει από την συζήτηση το αν θα έχουμε πόσιμο νερό.

Το νερό από κοινωνικό αγαθό μετατρέπεται σε ακριβό εμπόρευμα για το λαό ενώ ταυτόχρονα αποτελεί πεδίο επενδύσεων και πηγή κέρδους για εκείνους που το εμπορεύονται. Όλα τα νοικοκυριά της Κέρκυρας ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να αγοράζεις το πόσιμο νερό για να καλύψεις τις ανάγκες σου, την ίδια στιγμή που χρυσοπληρώνουμε τέλη και φόρους!

Άμεσα πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα για να λυθεί το πρόβλημα στο χωριό των Σιναράδων αλλά ταυτόχρονα πρέπει να παρθούν μέτρα για την ποιοτική αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών:

· Πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας ώστε να καλύπτονται με ποιότητα και πληρότητα οι ανάγκες των λαϊκών οικογενειών σε νερό με την κατασκευή, επέκταση, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτικών - εργολαβικών εταιρειών.

· Άμεση υλοποίηση των αναγκαίων τεχνικών έργων εξασφάλισης επάρκειας και ορθολογικής διαχείρισης του νερού.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search