• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

ΕΓΕΣΥΚ: “Απίστευτες κοκορομαχίες του Βουλευτή της αντιπολίτευσης με την ΔΕΕΠ Ν.Δ.”.

January 03, 2022 4679

 

 

Με ανακοίνωση της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (ΕΓΕΣΥΚ) αναφέρει:

«Η θέση της ΕΓΕΣΥΚ δεν έχει αλλάξει παρά τiς τελευταίες ανακοινώσεις – τοποθετήσεις, από το Νοσοκομείο και τους τοπικούς παράγοντες.

Αντιθέτως, το ύφος και το νόημα αυτής μπορεί να επεκταθεί στη συνολική κατάσταση των Υπηρεσιών Υγείας της Κέρκυρας.

Οι απίστευτες κοκορομαχίες βουλευτή της αντιπολίτευσης, ο οποίος στοχοποιεί τη διοίκηση του Νοσοκομείου ως μοναδικό υπεύθυνο από τη μια, και η στάση της ΔΕΕΠ Κέρκυρας η οποία ρίχνει το φταίξιμο στη προηγούμενη Διοίκηση από την άλλη, μοναδικό στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό από τις δίκες τους ευθύνες.

Ευθύνες που έχουν να κάνουν με τα κίνητρα που ΔΕΝ δίνονται για την προσέλκυση Ιατρών.

Η ΕΓΕΣΥΚ από την αρχή του νέου ΔΣ κάνει λόγο για ευρεία συνεννόηση και για πολιτική λύση στο διαχρονικό πρόβλημα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών Υγείας της Κέρκυρας.

Το 2020 μπήκαν στην Α προβληματική (Π.Δ. 131/87) ζώνη τα νησιά του Ιονίου εκτός από την Κέρκυρα.

Τα μόνα λοιπόν Νησιά της Ελλάδας στα οποία υπάρχει νοσοκομείο και έμειναν εκτός, είναι η Κέρκυρα, η Λέσβος και η Ρόδος. (Συν.1)

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Κος Κόνσολας, το Νοέμβριο στην ειδική επιτροπή κατέθεσε πρόταση για κίνητρα τα οποία πρέπει να δοθούν στους Ιατρούς των Νησιωτικών περιοχών και τα οποία είναι σαφώς κατώτερα από τα κίνητρα της Α προβληματικής ζώνης(Π.Δ. 131/87), που βρίσκονται τα υπόλοιπα νησιά. (Συν 2)

Το νομοσχέδιο αυτό φημολογείται ότι θα ψηφιστεί μέσα στον Ιανουάριο.

Αν δεν ενταχτεί και η Κέρκυρα στα ευεργετήματα της Α προβληματικής ζώνης και δεδομένου ότι σε μελλοντική προκήρυξη ΜΟΝΙΜΗΣ θέσης, τα υπόλοιπα νησιά θα έχουν σαφώς περισσότερα ευεργετήματα (κυρίως γιατί θα είναι το “μέσο” για θέση στην Αθήνα μετά από 5 χρόνια) , ενώ τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας δεν έχουν τα μειονεκτήματα Νησιωτικής περιοχής, αμφιβάλω αν θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε Ιατρούς, εκτός και αν πρόκειται για κάποιον Κερκυραίο ή κάποιον που έχει πιεί νερό απ’ το Καρδάκι.

Παραθέτω απόσπασμα από τη τελευταία ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΚ:

“Κάτω από αυτές τις συνθήκες τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βιώνει το νοσοκομείο της Κέρκυρας, παρακολουθούμε σχεδόν μουδιασμένοι την παντελή αδιαφορία των τοπικών “αρχόντων”, αδιαφορία βέβαια που ερμηνεύεται με την απουσία πράξεων και δράσεων από την πλευρά τους, γιατί τώρα πια είναι αργά για λόγια… πράξεις και δράσεις που φαίνεται να ανέλαβαν εγκαίρως άλλοι πολιτικοί στην γεωγραφική μας “γειτονιά”, μιας και αντικειμενικά η Κέρκυρα υπολείπεται υγειονομικά έναντι των άλλων δευτεροβάθμιων νοσοκομείων της 6ης Περιφέρειας.”

Έστω και την τελευταία στιγμή ας γίνει μια ευρεία συνεννόηση για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Μερικές μέρες έχουμε”.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search