Print this page

Άργησαν οι κολυμβητές να βρουν τον σταυρό στα παγωμένα νερά της Κέρκυρας

January 06, 2022 444

Θεοφάνεια με κρύο στην Κέρκυρα. Για αρκετά λεπτά της ώρας θαρραλέοι κολυμβητές έψαχναν στα νερά του Ιονίου προκειμένου να βρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Βυθίστηκε" ο Σταυρός στην Κέρκυρα: Κολυμβητές "πάλεψαν" για δέκα λεπτά  στα... | Ελλάδα Ειδήσεις
Λεπτά αγωνίας πέρασαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην τελετή του Αγιασμού των υδάτων, στο Παλιό Λιμάνι της Κέρκυρας, καθώς για περισσότερο από 10′ λεπτά, παρά τις προσπάθειες των θαρραλέων κολυμβητών, δεν βρισκόταν ο ιερός ξύλινος Σταυρός, που έριξε ο Μητροπολίτης προκειμένου να «αγιάσει» τα νερά.

Το γεγονός έφερε μνήμες των Θεοφανίων του 2019, όταν ο ξύλινος σταυρός χάθηκε στα νερά του Ιονίου και χρειάστηκε δύτης για να τον βρει.
Τυχερός στάθηκε σήμερα ένας νεαρός που «βούτηξε» για πρώτη φορά και ήταν όπως ο ίδιος είπε «κάτι που το ήθελε όλη του τη ζωή».

«Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, αγάπη, ειρήνη και πίστη πάνω από όλα», ευχήθηκε ο κολυμβητής Γιάννος Μάρκου.

Ο καθιερωμένος Αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην Κέρκυρα τελέστηκε, λίγο μετά τις 12:00, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο Μητροπολιτικό Ναό του νησιού, παρουσία Αρχών και κόσμου, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.