• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ (μη χάσει η Βενετιά βελόνι)

January 30, 2022 403
ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ (μη χάσει η Βενετιά βελόνι)
 
Του Γιώργου Ζούμπου*
 
Πριν από πολλούς μήνες καταργήθηκε ο χώρος στάθμευσης στη Λαϊκή. Άλλος έλεγε για να αναδειχτεί το Φρούριο, άλλος για να γίνει υπαίθριο θεατράκι. Όλες οι απόψεις – ειδικά του Δήμου - φαινομενικά σωστές και καλοπροαίρετες. Οι διαμαρτυρίες ότι θα πρέπει πριν να βρεθεί χώρος στάθμευσης για όσους εξυπηρετούνταν εκεί, παραπέμφθηκαν – όπως αναμένονταν- στις ελληνικότατες Καλένδες. Στο Σύλλογο Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης δόθηκαν για το θέμα αόριστες υποσχέσεις και τίποτα άλλο μια και ο Δήμος προχωρά (με θεωρητική τεκμηρίωση που παράγει το Γραφείο Παλιάς Πόλης) ακάθεκτος (όσο και για όσο του μπορεί βέβαια) στον προφανή στόχο για την Παλιά Πόλη.
Τελικά η ιστορία για το χώρο στάθμευσης της Λαϊκής διευκρινίζεται τώρα πλέον, αφού εκδηλώθηκαν οι προθέσεις της Πειραιώς. Φαίνεται ότι η Πειραιώς είχε ήδη κάνει συνεννοήσεις με την ηγεσία του Δήμου Κεντρικής πριν την κατάργηση του χώρου και υπήρχε … ΟΚ και από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Η τελευταία, κατά τα άλλα, κόπτεται για τα μέτωπα των κτιρίων, αλλά για κάτι … μενίρ και κάτι βαριές σιδηροκατασκευές δεν υπάρχει πρόβλημα. Προς Θεού δηλαδή, δεν είμαστε όλοι ίσα κι όμοια, μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις σε μερικούς.
Κατά τα άλλα μπορούμε να έχουμε πάντα απόλυτη εμπιστοσύνη στο Δήμο Κεντρικής και νάμαστε πάντα καλοπροαίρετοι στις ενέργειές του. Αλλοίμονο!
Παρεπιπτόντως να ρωτήσουμε για μια ακόμα φορά κάτι απλό και προφανές.
Το Μουσείο Κεραμικής που βρίσκονταν στο Στρατώνα που διεκδικεί πάση θυσία η Πειραιώς (και προφανώς επιθυμεί πάση θυσία να παραχωρήσει η νυν δημοτική αρχή) τι απέγινε; Εξαϋλώθηκε; Λαφυραγωγήθηκε; Είναι εκεί; Καταστράφηκε; Αγνοείται;
Υπάρχουν πρωτόκολλα παραδόσης ή καταστροφής ή οτιδήποτε άλλο;
Ο Δήμος, όποτε τέθηκε το θέμα, ουδέποτε απάντησε με κάποιο δελτίο τύπου. Αλλά και η Λαογραφική Εταιρεία οφείλει να εκδώσει κάποια ανακοίνωση για το θέμα.
Περιμένουμε (εις μάτην φοβούμαστε).
*Από το FACEBOOK
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search