• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Με super puma στο νησί οι διασωθέντες από το γκαράζ – Διασωληνώθηκε ο ένας (Video)

February 18, 2022 4144


Από Tο Ποντίκι

Με αεροσκάφος AS 332C1 Super Puma, έφτασαν στο αεροδρόμιο “Ιωάννης Καποδίστριας”, οι δύο εγκλωβισμένοι αλλοδαποί επιβάτες του φλεγόμενου σκάφους Ε/Γ-Ο/Γ «Euroferry Olympia» με σημαία Ιταλίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ και οι δύο φέρεται να έχουν αναπνευστικό πρόβλημα λόγου του καπνού που εισέπνευσαν, με τον έναν εκ των δύο να είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση. Οι γιατροί του νοσοκομείου έκριναν πως ο άνδρας από τη Βουλγαρία πρέπει να διασωληνωθεί λόγω έντονης δύσπνοιας που παρουσίασε.


Οι δύο εγκλωβισμένοι επιβάτες φέρεται πως βρήκαν διέξοδο σωτηρίας σε ένα «τυφλό» σημείο του πλοίου, στο 5ο υπόγειο κατάστρωμα, όπου κατέφυγαν προκειμένου να γλυτώσουν από τις πύρινες φλόγες.

Η επιχείρηση διάσωσής τους κράτησε πολλές ώρες, με τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.


Το πρωί θα συνεχιστούν οι έρευνες
Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να επαναληφθούν από άνδρες της ΕΜΑΚ, οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου «Euroferry Olympia», που συνεχίζει να φλέγεται ανοιχτά της Κέρκυρας.

Οι δύο εναέριοι διασώστες και οι άλλοι τέσσερις πυροσβέστες που είχαν ανέβει στο πλοίο, απομακρύνθηκαν, ενώ όπως σημείωναν πηγές από το λιμενικό σώμα, τα θερμικά φορτία στο πλοίο είναι ανεβασμένα, και το σκοτάδι μαζί με τους πυκνούς καπνούς, δυσχεραίνει το έργο των διασωστών.

Πάντως οι προσπάθειες κατάσβεσης στο φλεγόμενο πλοίο θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας από τρία ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονται πάνω σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο. Αναμένεται επίσης, ένα πλωτό πυροσβεστικό, καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.

Έως τώρα, από την όλη επιχείρηση έχουν διασωθεί διακόσια εβδομήντα οκτώ (278) άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών, ενώ άλλα 11 φέρονται ως αγνοούμενα, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες υπήκοοι.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search