• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Είναι φοβεροί (και τρομεροί) - Τα περιστατικά με τις κλήσεις για παράνομη στάθμευση στο Καμπιέλο

February 22, 2022 555
ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟΙ (ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟΙ)
 
Του Γιώργου Ζούμπου*
 
Τα περιστατικά με τις κλήσεις για παράνομη στάθμευση στο Καμπιέλο δεν πρέπει να θεωρούνται τυχαία. Ειδικά μετά την εγκατάλειψη, επί της ουσίας, της λεγόμενης «διαβούλευσης» για τον Κανονισμό της Παλιάς Πόλης επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά η πολιτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή (με ανοχή, αν όχι στήριξη, όλων σχεδόν των μελών του δημοτικού συμβουλίου ).
Η δημοτική αρχή κινείται – ουσιαστικά- κατά των κατοίκων, δυσκολεύοντας όλο και περισσότερο την καθημερινότητά τους. «Μπαροποιεί» χωρίς ενδοιασμούς την Παλιά Πόλη, χωρίς περιορισμούς και χωρίς φραγμούς. Οι περιορισμοί και τα πρόστιμα ισχύουν μόνο για τους ενοχλητικούς – για τη δημοτική αρχή- μόνιμους κατοίκους, βοηθούντος του γνωστού μονομελούς Γραφείου του Δήμου το οποίο κάνει … ασκήσεις επί χάρτου πάνω στη ζωή των μονίμων κατοίκων.
Είναι σαφές ότι αν δεν υπήρχε ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη, ενώ οι επιμέρους αντιδράσεις δείχνουν ότι η κατάσταση είναι στο απροχώρητο.
Σε διαμαρτυρίες δίνονται απαντήσεις του τύπου «έγινε λάθος» (σε πινακίδα) ή «δεν είναι δουλειά μας» και κάτι τέτοια, λες και απευθύνονται σε υπανάπτυκτους. Άλλες φορές παραπέμπουν στο περιβόητο ΣΒΑΚ, για το οποίο ουδείς δημοτικός ... άρχων τολμά να διευκρινίσει ποια κατεύθυνση δόθηκε στο μελετητή. Αλλά και έτσι ακόμα, η μελέτη θα είναι έτοιμη σε κανένα χρόνο και ΑΝ εφαρμοστεί θα εφαρμοστεί μελλοντικά, οπότε μέχρι τότε θα γίνεται το «έλα να δεις» με τη δημοτική αρχή (σε κάθε επίπεδο) να παρακολουθεί αφ’ υψηλού και πλαγίως να δυσκολεύει όσο πάει την κατάσταση.
 
*Από το FACEBOOK
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search