Print this page

Για το Άλσος της Γαρίτσας

February 22, 2022 526

 

Ανακοίνωση για το Άλσος της Γαρίτσας, μετά τις τελευταίες αντιδράσεις συλλόγων και κατοίκων, εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Εκκίνηση”.

Η ανακοίνωση

«Τις τελευταίες μέρες, ήρθε στο προσκήνιο η ανάπλαση του Άλσους της Γαρίτσας, κυρίως μέσω της έναρξης των εργασιών του έργου και της αντίδρασης των δύο συλλόγων της περιοχής (Πολιτιστικός Σύλλογος Άλσους Γαρίτσας και Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ανεμομύλου – Χορωδία «Θωμάς Φλαγγίνης») , ως προς τη δημιουργία πίστας skateboard. Πριν τοποθετηθούμε για το επίμαχο ζήτημα, πρέπει να αναφέρουμε ότι ως Παράταξη δεν μας έχει δοθεί η μελέτη ανάπλασης του έργου, ούτε έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση ως προς αυτήν όπως επίσης και για τον κανονισμό λειτουργίας του άλσους από την Δημοτική Αρχή, συνεπώς μέχρι να γίνουν τα παραπάνω επιφυλασσόμαστε να πάρουμε θέση για το σύνολο έργο καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας του άλσους. Για την πίστα skateboard, είμαστε θετικοί στην υλοποίηση της καθώς αποτελεί πάγιο αίτημα της νεολαίας της Κέρκυρας τουλάχιστον για 15 χρόνια. Η έλλειψη αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων που να αφορούν την νεολαία, είναι πανθομολογούμενη από όλους τους φορείς και δεν μπορεί να χαθεί η ευκαιρία δημιουργίας μίας τέτοιας υποδομής, που θα είναι μάλιστα και ήπιας μορφής.

Η πίστα θα συγκεντρώσει σε έναν ασφαλή χώρο για την συγκεκριμένη δραστηριότητα, όλους τους νέους οι οποίοι αυτοί τη στιγμή είναι διεσπαρμένοι σε όλη την πόλη (πλατεία Δημαρχείου, παλιά Νομαρχία) και οι οποίοι εξασκούνται σε ακατάλληλα μέρη. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το θάνατο του 14χρονου Σπύρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από διερχόμενο αμάξι, καθώς επέστρεφε από πίστα skateboard στις Αλυκές Ποταμού. Για τις αιτιάσεις των κατοίκων για καταστροφή του περιβάλλοντος και την οχλαγωγία. Για τα δένδρα υπάρχει η δυνατότητα μεταφύτευσης των υφιστάμενων ή φύτευσης καινούργιων, αυτό πρέπει να περιλαμβάνεται στην γεωτεχνική μελέτη η οποία είναι κομμάτι της συνολικής μελέτης ανάπλασης. Η πίστα θα καταλάβει σύμφωνα με τις δηλώσεις της Δημάρχου μόνο 900 τ.μ. από τα 33.000 τ.μ. που είναι συνολικά το Άλσος. Για το θόρυβο, θεωρούμε ότι δεν πρόκειται να επιβαρύνει περισσότερο την περιοχή, καθώς η δημιουργία της πίστας θα γίνει δίπλα στο υφιστάμενο γήπεδο μπάσκετ, αποτελώντας ενιαίο κομμάτι στο Άλσος.

Το Άλσος δεν είναι μόνο για οικογένειες όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι καλοπροαίρετοι, αλλά για όλη την κοινωνία της Κέρκυρας, όπου η πολύπλευρη του χρήση, θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών του νησιού.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ πιστή στο πρόγραμμα της και στις πολιτικές της θέσεις, έχει ως προτεραιότητα την νεολαία, η οποία είναι το μέλλον αυτού του τόπου. Οι υποδομές για τους νέους δεν μπορούν να μένουν στα χαρτιά ή να καταλήγουν στις καλένδες, από ένα πολιτικό σύστημα το οποίο αδιαφορεί συνεχώς για τις ανάγκες τους».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.