• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Πέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι: Απέχουμε από τις συνεδριάσεις με τηλεδιάσκσεψη

February 26, 2022 543

Επιστολή πέντε δημοτικών συμβούλων (Μάριου Μαγιολαδίτη, Μαρίας Δρυ, Γιώργου Καρύδη, Σπύρου Πουλή και Αγγελικής Ρίγγα) προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπονίων Νήσων Δημήτριο Μεταλληνό για τη μη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

κ. Πρόεδρε,
Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με την ισχύουσα υπ΄ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 10343/18-2-2022 (ΦΕΚ Β΄ 766) ΚΥΑ, υπάρχει η δυνατότητα το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει μέσω της φυσικής παρουσίας των συμμετεχόντων, που είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει κατά το τελευταίο τρίμηνο. Όσοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν υπάγονται στις κατηγορίες αυτές μπορούν να συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη.
Παρά ταύτα οι σημερινές δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου, που λαμβάνουν χώρα μετά την πάροδο δύο και πλέον μηνών, με ιδιαίτερα σημαντικά θέματα στην Ημερήσια Διάταξή τους (2η τακτική και 3η ειδική) συγκλήθηκαν αποκλειστικά με τηλεδιάσκεψη.
Θεωρούμε πως μετά την κυβερνητική αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο, αυτό συμβάλλει στην παραπέρα υποβάθμιση της λειτουργίας του. Σε αυτή εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμπράξουμε με την παρουσία μας και ως εκ τούτου σας δηλώνουμε ότι απέχουμε δικαιολογημένα από τις συνεδριάσεις αυτές.
Σας ζητούμε, στην περίπτωση που δεν υπάρξει η νόμιμη απαρτία για την πραγματοποίηση των παραπάνω συνεδριάσεων και ματαιωθούν, να τις συγκαλέσετε εκ νέου, αφενός μεν με τη δυνατότητα της φυσικής παρουσίας των δημοτικών συμβούλων, αφετέρου με την πρόσκληση για συμμετοχή των εκπροσώπων συλλογικοτήτων που επιθυμούν να τοποθετηθούν για θέματα που τους αφορούν, ώστε να ενισχυθεί ο αναγκαίος κοινωνικός διάλογος.
Τέλος θεωρούμε πως οι εν λόγω συνεδριάσεις λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων και του αναγκαίου χρόνου συζήτησης, πρέπει να πραγματοποιηθούν σε διαφορετικές ημέρες.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΜΑΓΙΟΛΑΔΙΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
ΔΡΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΡΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΡΙΓΓΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search