• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Μια τοποθέτηση για το ιστορικό Καμπιέλο

February 27, 2022 586

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εσωτερικός χώρος

Του Μάριου Άνθη*

Να επιστρέψουμε λίγο στα τετριμμένα της δικής μας καθημερινότητας.

Ακριβώς μια βδομάδα πριν, το προηγούμενο Σάββατο, πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο και ευαίσθητο τμήμα της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, στο ιστορικό Καμπιέλο, με μια θετική πρωτοβουλία συμπολιτών, συγκέντρωση - συνέλευση αρκετών κατοίκων, με αντικείμενο τα πολλά - παλιά και γνωστά, όμως χρονίζοντα, συσσωρευμένα και άλυτα, προβλήματα της γειτονιάς, κυρίως τους χώρους στάθμευσης και αρκετά συναφή θέματα της ποιότητας ζωής των κατοίκων, που είναι άλλωστε και το μοναδικό ζητούμενο.

Καθώς η συζήτηση εξελίχθηκε περίπλοκα (δεν θα αναφερθώ τώρα γιατί) και όδευε σε αδιέξοδο η σε απλή επανάληψη των ιδίων χωρίς καμιά απολύτως προοπτική, πήρα τον λόγο και ξεκαθάρισα την δική μου θέση

1) Το ιστορικό Καμπιέλο, όπως και όλη η παλιά πόλη έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον, έχει χιλιάδες κατοίκους που έζησαν και ζουν, έχει ζωή, δεν είναι ούτε μπορεί να γίνει ξερό αντικείμενο, τουριστική ατραξιόν ή νεκροταφείο.. Οι κάτοικοι είναι η εγγύηση της επιβίωσης και του μέλοντος της ιστορικής γειτονιάς και έχουν ασφαλώς ισχυρά δικαιώματα, όπως φυσικά και υποχρεώσεις

2) καμιά επίκληση σε ανύπαρκτα θέματα δεν είναι ανεκτή, ούτε - αυτονόητα - η ρητορική εργαλειοποίηση της Ουνέσκο σε ρόλο μπαμπούλα μάλιστα, όπως επιχειρήθηκε από εκτός της γειτονιάς κύκλους, μπορεί να γίνει ανεκτή

3) Τα προβλήματα είναι οξυμένα, λύσεις πρέπει επιτέλους να δρομολογηθούν και γι αυτό απαιτείται η άμεση φυσική παρουσία στην γειτονιά, μπροστά στους κατοίκους, της Δημοτικής αρχής και της Δημάρχου προσωπικά. Δική προθέσεων, πολιτικαντισμοί διαφόρων και κουτσομπολιά δεν έχουν νόημα..

Επιπλέον κανένα ουσιαστικό νόημα δεν έχει η χρησιμοποίηση μεσαζόντων και "μεταφορέων" σε αυτή την διαδικασία, που φυσικά πρέπει να είναι άμεση, ζωντανή και αδιαμεσολάβητη, ανάμεσα στους κατοίκους και την Δημοτική αρχή, για να είναι καθαρή και αποτελεσματική. Μια τέτοια βάση, ήταν που κυριάρχησε στη συνέλευση και στις απόψεις γενικότερα και σε αυτή τη κατεύθυνση, για μια νέα συνέλευση με την παρουσία της Δημάρχου, ενεργοποιήθηκαν και άλλοι συμπολίτες. Η συνέλευση αυτή θα πραγματοποιηθεί, εκτιμώ σύντομα, η παρουσία της Δημάρχου επίσης - εκτιμώ ότι - είναι δεδομένη και το επιβεβαιώνω καθώς είχα - και εγω - συννενόηση μαζί της.

Απομένει το ουσιαστικό, δηλαδή η αντιμετώπιση και η επίλυση των προβλημάτων. Αυτό όμως είναι το επόμενο και κρίσιμο κεφάλαιο.

*Από το FACEBOOK

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search