• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Eκδήλωση με θέμα: 1821- Ο ρόλος του Ιωάννη Καποδίστρια στην ίδρυση του Ελληνικού αστικού κράτους με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα,

March 21, 2022 5770

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ, και με την αφορμή της επετείου, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: 1821- Ο ρόλος του Ιωάννη Καποδίστρια στην ίδρυση του Ελληνικού αστικού κράτους, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 22 Μάρτη και ώρα 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Απευθύνουμε πλατύ ευρύ κάλεσμα σε εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές, νέους επιστήμονες και ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας.

Η επανάσταση του 1821 προσφέρεται για βαθύτερη μελέτη των γεγονότων που οδήγησαν στη συγκρότηση του ελληνικού αστικού κράτους, τις τοπικές και διεθνείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες μέσα στις οποίες αυτά εκδηλώθηκαν.

Ιδιαίτερα η περίοδος διακυβέρνησης του Ιωάννη Καποδίστρια, μιας προσωπικότητας που συνδέεται άμεσα με την Κέρκυρα, αποτελεί τη περίοδο που το ελληνικό κράτος απέκτησε και επίσημα την ανεξαρτησία του, που έγιναν τα πρώτα βήματα συγκρότησης του. Σε αυτή τη περίοδο εκδηλώνονται και αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ τάξεων και στρωμάτων που είχαν συμμαχήσει ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό του ελληνικού κράτους όσο και στο εξωτερικό που φανερώνουν τα αλληλοσυγκρουόμενα κοινωνικά-ταξικά συμφέροντα της εποχής.

Η μελέτη της Ιστορίας και τα ιστορικά διδάγματα που απορρέουν, σχετίζονται αντικειμενικά με τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα, αφορούν το παρόν με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον.

Γι’ αυτό το λόγο, η ιστορία και της συγκεκριμένη περιόδου εξετάζεται από τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των λαϊκών τμημάτων των μεσαίων στρωμάτων, για την διαμόρφωση ταξικών κριτηρίων αλλά και εξαγωγή χρήσιμων ιστορικών συμπερασμάτων, φωτίζοντας ολόπλευρα τον δρόμο που πρέπει να ακολουθούν οι λαοί.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της η Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφτεί το Μουσείο Καποδίστρια.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search