Print this page

Τ.Σ. Κάτω Κορακιάνας: "Ανυπόστατα και εντελώς συκοφαντικά όσα διαδίδονται σε βάρος μας"

April 14, 2022 538

Το τοπικό συμβούλιο Κάτω Κορακιάνας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων: "Τελευταία πληροφορούμαστε ότι ¨ακούγεται¨ ¨ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ IKOS’¨ Επειδή θεωρούμε πλήρως ανυπόστατα και εντελώς συκοφαντικά όσα διαδίδονται σε βάρος μας, καλούμε όποιον έχει στοιχεία να απευθυνθεί στο Εισαγγελέα Κέρκυρας. Κλείνοντας, το Τοπικό Συμβούλιο απευθυνόμενο προς την Δημοτική Αρχή, Περιφερειακή Αρχή, Εταιρεία IKOS και σε όλους τους Κερκυραίους, δηλώνει ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί την ελεύθερη πρόσβαση όλων προς την παραλία από τον εν λόγο δρόμο»."

Η ανακοίνωση του Τ.Σ. Κάτω Κορακιάνας:

«Το Τοπικό Συμβούλιο Κάτω Κορακιάνας, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, ως προς το ζήτημα του οικοπέδου του πρώην Club Méditerranée ενημερώνει τα εξής:

Το εν λόγω οικόπεδο αποτελεί ιδιωτική ιδιοκτησία και κατά συνέπεια οι όποιες χρήσεις του καθορίζονται από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη του, αρκεί αυτές να μην παραβιάζουν την κείμενη νομοθεσία.

Το Τοπικό Συμβούλιο δεν μπορεί να έχει άποψη για το τι επιθυμεί να κάνει ο ιδιοκτήτης το οικόπεδο του εφόσον ο τελευταίος δεν παραβιάζει τον νόμο και τους όποιους κανονισμούς διέπουν την εκάστοτε χρήση του (πολεοδομικούς, περιβαλλοντικούς κτλ).

Ως προς το βασικό ζήτημα που προέκυψε τον Σεπτέμβρη του 2020 σχετικά με το αίτημα του ιδιοκτήτη να δώσει χρηματικό αντάλλαγμα έναντι γης με σκοπό την αύξηση του συντελεστή δόμησης στο συγκεκριμένο οικόπεδο τοποθετηθήκαμε άμεσα, με σαφήνεια και πράξαμε τα δέοντα με βασικό σύνθημα μας «Γη και όχι Χρήμα για Ανθρώπινη Δασιά».

Πραγματοποιήσαμε δύο λαϊκές συγκεντρώσεις, καλώντας φορείς, συλλογικότητες και ενεργούς πολίτες, καθώς και σχετικά έγγραφα προς όλους τους αρμόδιους: Δημοτική Αρχή, Υπηρεσίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Το αίτημά μας για ΓΗ και ΟΧΙ ΧΡΗΜΑ απορρίφθηκε τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο με τις ψήφους των παρατάξεων Υδραίου, Τρεπεκλή και Νεράντζη όσο και από την Περιφερειάρχη κ. Κράτσα η οποία όπως είχε εκ του νόμου το δικαίωμα επέλεξε το Χρήμα και όχι την Γη για «λογαριασμό» των κατοίκων της Κάτω Κορακιάνας. Ταυτόχρονα με το αίτημα για ΓΗ και ΟΧΙ ΧΡΗΜΑ και ως προς την επένδυση που θα έκανε ο ιδιοκτήτης θέσαμε και δύο βασικά ζητήματα που αφορούσαν το εν λόγω οικόπεδο:

1ον Να υπάρξει η απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων στην παραλία έμπροσθεν του πρώην Club Méditerranée με την κατοχύρωση του κοινόχρηστου δρόμου που οδηγεί στην θάλασσα ως Δημοτικής Οδού που ξεκινά από την Περιφερειακή Οδό Κέρκυρας-Δασιάς- Ύψου-Κασσιώπης στροφή Μαγγιώρου και

2ον Να ληφθεί η απαραίτητη μέριμνα ώστε οι εργασίες στο οικόπεδο να μην φράξουν το ρέμα «Μαγγιώρου», για να μην κινδυνεύσει η περιοχή από πλημμύρες.

Θέτουμε υπόψη σας συνοπτικά, κάποιες εκ των ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί από το Τοπικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο της διεκδίκησης ώστε να μη παρεμποδιστεί το δικαίωμα διέλευσης έως την παραλία ήτοι : Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου κατατέθηκε η θέση μας για την ελεύθερη πρόσβαση προς την παραλία, τόσο προς στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας όσο και προς στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στη συνέχεια μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κατάθεση αγωγής, με σκοπό να καταχωρηθεί στο Κτηματολόγιο το επίμαχο εδαφικό τμήμα που καταλήγει στη θάλασσα, συνεργαστήκαμε με τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου και συγκεκριμένα με την κ. Βαρβιτσιώτη η οποία διενήργησε αυτοψία στο χώρο και της παραδώσαμε στοιχεία τα οποία είχαμε συλλέξει.

Πραγματοποιηθήκαν συναντήσεις με την Δήμαρχο κ. Υδραίου καθώς και τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη Νομική Σύμβουλο προς ενημέρωσή μας σχετικά με την εξέλιξη του θέματος. Το Τοπικό Συμβούλιο απευθύνθηκε σε Δικηγόρο και ζήτησε την νομική παρακολούθηση – επίβλεψη του θέματος καθώς και την αναζήτηση πρόσθετων στοιχείων.

Τέλος, σε πρόσφατη συνάντησή μας με την κ. Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου, μας ενημέρωσε πως θα ζητηθεί η άποψη του Τοπικού Συμβουλίου στην εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, με θέμα «Ενημέρωση και χορήγηση άποψης για κατάθεση αναγνωριστικής αγωγής Κτηματολογίου για εδαφικό τμήμα συνέχειας δημοτικού δρόμου που οδηγεί προς παραλία Δασιάς’’. (Η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου επί του θέματος έχει δημοσιευτεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ Αριθ.Αποφ. 3/2022). Όπως ήταν αυτονόητο το Τοπικό Συμβούλιο, οι κάτοικοι της περιοχής, οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας καθώς και φορείς και συλλογικότητες ζητήσαμε με κάθε τρόπο και μέσο να μην καταστραφεί το φυσικό περιβάλλον της περιοχής με την εκρίζωση δένδρων, την αποψίλωση θάμνων και την εν γένει τσιμεντοποίηση του οικοπέδου.

Στο σημείο αυτό ο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης αυτού του τόπου θα πρέπει να αντιληφθεί ότι: Οι θεσμικές αρμοδιότητες του Τοπικού Συμβουλίου είναι πολύ περιορισμένες κατά συνέπεια και οι δυνατότητες παρέμβασης του.

Το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πολύ συγκεκριμένο και τα περιθώρια που μας αφήνει για όποιου είδους θεσμική παρέμβαση είναι μηδαμινά, και κατά δεύτερο οι όποιες εξωθεσμικές από μέρους μας παρεμβάσεις όφειλαν να κινούνται εντός των πλαισίων της Νομιμότητας και των Δημοκρατικών διαδικασιών.

Δεν είναι το Τοπικό Συμβούλιο της Κάτω Κορακιάνας που λαμβάνει τις κρίσιμες αποφάσεις. Πρώτη και κύρια υπεύθυνη είναι η Δημοτική Αρχή, οι Υπηρεσίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας καθώς και η Περιφερειακή Αρχή.

Στα πλαίσια αυτά επιθυμούμε να ενημερώσουμε τον κάθε ενδιαφερόμενο ότι από την πλευρά μας προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με βάση τις δεδομένες κάθε φορά συνθήκες.

Όταν εκλεχτήκαμε τον Μάη του 2019 στο Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας μας γνωρίζαμε το στενό πλαίσιο στο οποίο θα μπορούσαμε να κινηθούμε. Ήταν ενσυνείδητη απόφαση να θέσουμε την υποψηφιότητα μας για το Τοπικό Συμβούλιο στα πλαίσια των νόμων και της Δημοκρατίας.

Τελευταία πληροφορούμαστε ότι ¨ακούγεται¨ ¨ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ IKOS’¨ Επειδή θεωρούμε πλήρως ανυπόστατα και εντελώς συκοφαντικά όσα διαδίδονται σε βάρος μας, καλούμε όποιον έχει στοιχεία να απευθυνθεί στο Εισαγγελέα Κέρκυρας. Κλείνοντας, το Τοπικό Συμβούλιο απευθυνόμενο προς την Δημοτική Αρχή, Περιφερειακή Αρχή, Εταιρεία IKOS και σε όλους τους Κερκυραίους, δηλώνει ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί την ελεύθερη πρόσβαση όλων προς την παραλία από τον εν λόγο δρόμο».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.