Print this page

Η συνέλευση της Εκκίνησης

April 15, 2022 341

 

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο η συνέλευση της Δημοτικής Παράταξης ΕΚΚΙΝΗΣΗ –Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο.

Αντικείμενο της συνέλευσης υπήρξε ο απολογισμός της δράσης της παράταξης στα πλαίσια της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώσαμε λόγω της πανδημίας (απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση συναθροίσεων, ατομική διαφύλαξη της δημόσιας υγείας), αλλά και ο σχεδιασμός της πορείας μας στο ιδιαίτερα απαιτητικό διάστημα που ακολουθεί.


Η συζήτηση ήταν πλούσια και αφορούσε ποικίλα θέματα. Συζητήθηκαν ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της καθημερινότητας του Κερκυραϊκού λαού συνδεόμενα με το γενικότερο πολιτικό σκηνικό της χώρας και τέθηκαν γόνιμοι προβληματισμοί. Όσον αφορά τον απολογισμό, αναγνωρίστηκε η έντονη πολιτική δραστηριότητα που η ΕΚΚΙΝΗΣΗ συνέχισε να έχει παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες λόγω Covid-19. Η παράταξη παρέμεινε ενεργή, με συνεχή παρουσία στα Δημοτικά Συμβούλια, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δημοτικές ερωτήσεις που δικαιούται βάσει κανονισμού και τηρώντας τη δημοκρατική απόφαση της εναλλαγής των δημοτικών της συμβούλων. Η ενεργή δράση της παράταξης δεν περιορίστηκε μόνο στα δημοτικά συμβούλια καθώς μέλη της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ συμμετέχουν στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή, στην Επιτροπή Τουρισμού και στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, αλλά και διατήρησαν όλο το προηγούμενο διάστημα μία συνεχή παρουσία στον τύπο και στα κοινωνικά δρώμενα του νησιού καθώς συντάχθηκαν 123 δελτία τύπου και 11 πολιτικά άρθρα, ενώ οι δημοτικοί μας σύμβουλοι συμμετείχαν σε 20 τηλεοπτικές εκπομπές, τουλάχιστον 10 ραδιοφωνικές εκπομπές και έδωσαν τουλάχιστον 29 τηλεοπτικές δηλώσεις. Υπήρξαν 11 συναντήσεις με φορείς, υλοποιήθηκαν 2 βιβλιοπαρουσιάσεις, 4 εκδηλώσεις (απορρίμματα, εξορύξεις, AIR BNB, Covid 19), παρουσίαση Ντοκιμαντέρ σε πρώτη πανελλήνια προβολή, καθώς και πολλές προβολές ταινιών.


Στα ζητήματα πολιτικού σχεδιασμού αποφασίστηκε η διεύρυνση της Παράταξης ως προς την κοινωνία την ευρύτερη αριστερά. Η δύσκολη περίοδος που διανύουμε απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις και συμμαχίες. Είναι ο μόνος τρόπος για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νεοφιλελεύθερης επίθεσης που επιχειρεί η Δημοτική Αρχή. Όσον αφορά τις εκλογές του 2023, η ΕΚΚΙΝΗΣΗ εργάζεται για την οικοδόμηση ενός πλέριου προοδευτικού αριστερού μετώπου, το οποίο θα αποτελέσει τον πόλο συσπείρωσης των προοδευτικών στοιχείων της Κερκυραϊκής κοινωνίας και ως στόχο θα έχει την αλλαγή των συσχετισμών στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, σε κατεύθυνση φιλολαϊκή, ώστε τα συμφέροντα των πολλών να μην καταπατούνται από τα συμφέροντα των λίγων. Τέλος το επόμενο χρονικό διάστημα θα επιχειρήσει ανανέωση των οργάνων της, προκειμένου να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις πολιτικές ανάγκες της περιόδου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.